Srbi baš na ceni u Kingsima: Divcu veruju u Sakramentu, nova uloga za Stojakovića

Bivši igrači tima iz Kalifornije nastavljaju posao razvijanja igrače, ali i franšize

  • 2

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac od 2015. godine obavlja funkciju generalnog menadžera Sakramenta, a Kingsi su objavili da će legenda franšize ostati na toj funkciji do 2020. godine.

Igrač koji je zajedno sa Divcem "žario i palio" NBA parketima Predrag Stojaković, takođe ostaje u klubu, ali na novoj funkciji.

Uprava je pokazala da ima poverenje u dvojac kada je budućnost kluba u pitanju.

- Veoma sam uzbuđen što nastavljamo da gradimo ovaj tim sa neverovatnim partnerima. Želim da se zahvalim Viveku (Renediv Vivek, suvlasnik Kingsa) i celoj organizaciji Sakramento Kingsa za njihovu podršku. Zajedno, od vlasnika i menadžmenta, do Dejva i tima koji predvodi, svi smo ujedinjeni u viziji budućnosti ovog tima. Radujem se napornom radu i zabavi u budućnosti dok težimo da Sakramento učinimo ponosnim - rekao je Divac.

Pored bivših igrača, Kingsi su produžili ugovor i sa trenerom Dejvom Jergerom koji će ostati na klupi naredne tri godine.

- Sjajno je biti u Sakramento i oduševljen sam prilikom da nastavim rad zajedno sa Vladom i celom organizacijom. Zajedno, vezani smo kao grupa koja je fokusirana na naporan rad i razvijanje tima - rekao je Jerger.

Imaće Divac pomoć Peđe Stojakovića koji će obavljati funkciju potpredsednika za košarkaški i timski razvoj.

Kingsi su praktično od krja prethodne sezone krenuli u "restart" ekipe, a nastavili ga ovog leta.

Doveli su iskusne Džordža Hila i Vinsa Kartera, te Džeka Kulija, Džakara Sampsona, Dearona Foksa, Džastina Džeskona, Bogdana Bogdanovića, Herija Džilsa, Markusa Vilijamsa, a iz kluba su otišli Aron Aflalo, Rudi Gej, Entoni Toliver, a u toku prošle sezone i Demarkus Kazins i Omri Kaspi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владо

    28. septembar 2017 | 13:39

    Нека промјене име у SACRAMENTO SERBS

  • Ćikakure

    30. septembar 2017 | 11:20

    Nešto je promenio psihološki izraz,ko da ga grize nešta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA