≫ 

Španija ostaje bez pola ekipe: Košarkaši Katalonije bi harali Evropom!

Kako bi izgledala košarkaška reprezentacija nove države, ukoliko bude priznata?

  • 7
Eurobasket, 2017, Košarka, Košarkaška reprezentacija Srbija, Slovenija, čestitke Foto: fiba.basketball

Referendum u Kataloniji ozbiljan je potres za političku situaciju Evrope, i pored toga što španska vlada odbija da uvaži samo održavanje referenduma.

Prema preliminarnim rezultatima, 90 odsto izašlih glasača u Kataloniji se izjasnilo za otcepljenje.

>>> Dan posle referenduma koji će zauvek promeniti Evropu

Naravno da se takva situacija preliva i u sferu sporta, a svoje stavove o incidentima tokom referenduma, u kojima je više od 800 ljudi povređeno, istakli su fudbaler Barselone Đerar Pike i menadžer Mančester Sitija, Pep Gvaridola.

Svakako da je fudbalska reprezentacija Španije među najdominantnijim na svetu, i da bi se maltene iz korena promenila kada bi se igrači rođeni u Kataloniji opredelili da nastupaju za novonastalu državu (ukoliko bi ona bila priznata).

Foto: Tanjug/Ap

A ništa bolje ne bi bilo ni košarkaškoj reprezentaciji, koja je nedavno osvojila bronzanu medalju na Eurobasketu i produžila kontinuitet sjajnih rezultata.

Savez Katalonije nije prihvaćen u FIBA, tako da selekcije mogu da igraju samo prijateljske utakmice, a poslednja je odigrana 2010. godine. Na tom turniru igrali su: Dani Rodrigez, Mark Blanč, Kvino Kolom, Rodžer Fornas, Havijer Rabaseda, Andru Matali, Đozep Ortega, Edgar San Epifanio, Žil Rubio, David Navaro.

Kada bi se Katalonija zaista otcepila, to znači da bi redove "furije" lako mogli da napuste njeni nosioci Pau i Mark Gasol, Huan Karlos Navaro, Riki Rubio, kao i Giljem Vives, Pjer Oriola, Rudi Fernandez, Pau Ribas.

Zaključak je da bi protivnici strahovali više od reprezentacije nove države, nego od Španije sa svoja tri evropska zlata i jednim svetskim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    2. oktobar 2017 | 12:06

    Kakva bi reprezentacija Jugoslavije bila?Sa Slovenima,Hrvatima,Srbima,Crnogorcima....rame uz rame sa Amerikancima o evropi da nepricamo.

  • САША 1972

    2. oktobar 2017 | 14:37

    Dje racunate dva Gasola,Navara i Rudija Fernandeza? Imaju zajedno 300 god.

  • nibrS

    2. oktobar 2017 | 12:00

    Vidjeli smo kako je Španija harala na prvenstvu Evrope....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA