Drama u završnici derbija u Atini: Rivers i Kalates srušili Olimpijakos

Bivši igrač Partizana stavio tačku na pobedu Panatinaikosa u dvorani "Mira i prijateljstva"

  • 0

Prvo kolo grčkog prvenstva donelo je derbi između Olimpijakosa i Panatinaikosa. U praznoj dvorani "Mira i prijateljstva" više koncentracije u završnici meča imali su igrači Panatinaikosa koji su posle preokreta slavili rezultatom 71:68.

Imali su gosti raspoložene Kalatesa i Riversa koji su bili junaci pobede nad velikim rivalom, iako je Olimpijakos bio oslabljen neigranjem Spanulisa, Agravanisa i Robertsa.

Od početka meča je bilo jasno da će velikani grčke košarke odigrati rezultatski uzbudljivu utakmicu. "Tvrda" igra na obe strane i mali broj poena obeležili su prvu četvrtinu posle koje je Olimpijakos imao poen prednosti.

Nešto drugačija slika je viđena u drugoj četvrtini u kojoj su poenterski bolje raspoloženi igrači oba tima pogađali su šuteve sa poludistance.

Kroz celu deonicu igralo se koš za koš, pa su se ekipe konstantno smenjivale u vođstvu, ali su domaći na poluvreme otišli sa četiri poena razlike.

Serijom 7:1 na startu drugog poluvremena, najviše zahvaljujući Tanasisu Atetukumbu, Panatinaikos se vratio u "život" i preuzeo vođstvo.

Egal četvrtina u kojoj ni jedna ekipa nije stekla ozbiljniju prednost završena je zakucavanjem Meklina za plus dva na strani Olimpijakosa.

Foto: Marko Todorović

Crveno beli iz Atine su bolje otvorili poslednju deonicu i serijom 5:0 otišli na plus sedam. Uz dobru odbranu i nešto lošiju organizaciju napada Panatinaikosa, domaći su se odlepili na maksimalnih devet poena prednosti.

Ipak, u trenucima kada se meč lomio, prisebniji su bili atinski "zeleni". Najpre je Singlton trojkom smanjio na pet razlike, da bi Kej Si Rivers sa dva pogotka van linije 6.75 doneo minimalnu prednost svojoj ekipi.

Nade domaćih na samom kraju srušio je Džejms Gist laganim polaganjem.

U pobedničkoj ekipi istakao se Nik Kalates sa 14 poena i 10 asistencija, dok su Rivers i Gist postigli po 13 poena.

Ubedljivo najbolji u dresu Olimpijakosa je bio Džamal Meklin sa 18 poena uz podršku Holisa Tompsona koji je dodao 13. Srpski košarkaš Nikola Milutinov postigao je 8 poena i zabeležio 7 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA