≫ 

Lik 130 kg iz Grocke istetoviran napada koš, ajd` ti to sačuvaj, brate: Veličković ispričao kako se kalio "Novica ubica"

Kapiten Partizana otvorio dušu i ispričao događaje kako se kao klinac probjao do prvog tima Partizana

  • 17

Novica Veličković je dobro poznato ime svim navijačima Partizana, ali i Zvezde, jer je bio uzdanica kluba koji je godinama dominirao u regionu i Srbiji i koji je redovno pobeđivao tada crveno-bele.

>>> Muta je pustio Novicu da podvikne na tajm-autu: Gde je energija, šta je ovo? Pobijte se malo, šetaju do koša, koju pi**u materinu! (VIDEO)

Posle je igrao u Realu, Bambergu Trabzonu, a sada je već tri sezone ponovo u crno-belom dresu.

>>> Progovorio srpski zbog Partizana, obožava Novicu i Bogdana: Ibrahim nam je srdačno poručio: Dobrodošli! (VIDEO)

Mnogi znaju za njegove odlične igre u Partizanu, ali je Veličković za Vice pričao kako se kalio kao klinac.

Počeo je sa 10 godina u tadašnjem klubu Zemun Drvomarket:

-Nama je to bilo u kraju pa smo tako i krenuli da igramo. Peđa Krunić nam je sećam se delio flajere - par godina kasnije, čovek osvoji prvenstvo Nemačke sa Bonom.

- Bila je to jedna talentovana generacija. Bane Ratkovica je recimo bio u Drvomarketu, on je 1985. godište i oni su bili prvaci Beograda. Ja sam bio sa Urošem Duvnjakom, bilo je dosta talentovanih igrača tu. Lepa košarkaška priča.

Nakon toga sa 15 godina (2001. g) stiže u Partizan koji tada počinje svoju dominaciju u regionu

- Dolaziš u jedan maksimalno organizovani klub. Sećam se da je bila jaka, vojna disciplina, da se puno radilo, išli smo na stadion JNA u teretanu, dosta je to naporno, znaš. Kiša, sneg, hladno, ti ujutru na trening, pa u školu, pa iz škole na drugi trening, pa nazad kući u Zemun autobusom.

Foto: Marko Todorović

- Roditelje sam retko viđao, oni su radili po ceo dan po dva-tri posla. Išao sam sam na treninge, oni bi dolazili na utakmice, prosto, rekli su mi, "šta si izabrao, to i radi i nemoj da kukaš".

Pošto je u Partizanu bila jaka konkurencija, Novica je trenirao sa prvim timom, ali je igrao za mladi tim crno-belih koji je tada bio pod okriljem KK Torlak.

- Da, tako je, Torlak. E taj tim nam je najviše pomogao, znaš. Jer, ja sam tri godine trenirao za prvi tim i igrao za mladi tim - nisam gubio vreme. Torlak je igrao prvu "B" ligu, ja se evo sad zezam sa ljudima ali meni se čini da je ta prva "B" bila jača nego sadašnji KLS.

Foto: Marko Todorović

- To su velike stvari za mladog igrača, igraš trideset i pet minuta, izigraš se. Mladi igrači nemaju to iskustvo, a značilo bi im. Mnogo bi im to značilo. Nama je to značilo - igrali smo kompletnu ligu, mi deca, protiv odraslih, starijih igrača.

- Ti igrači koji su tada igrali prvu "B" ligu, čoveče...evo recimo, Davor Adam iz Pazove.

- Sigurno nisi čuo za njega, on tada ima trideset i pet godina recimo, ja šesnaest-sedamnaest. Gledaš ga, vidiš onako sporo hoda, verovatno radi nešto preko dana, ne znam. Ali ti njega dobij brate. Ti njega dobij. Ne možeš da veruješ kakav igrač.

- Dođe ti brate lik od 130kg i 'ajde, sačuvaj ga. Dobije loptu, krene da te "zida", a ja četrdeset kila slabiji i sad nešto pokušavam. Znaš kakav je jedan lik igrao u Grockoj, dva metra, istetoviran, ja ga gledam brate, biceps, triceps i pitam se, "kako ću ja ovog da zagradim jebote".

Ti ne možeš da veruješ koliko sam se ja namazao u tim ligama, koliko je to meni značilo. Ja igram sa juniorima, pa igram za mladi tim, pa treniram sa prvim timom, i ja sve to moram da izdominiram, glava mi ne da da igram na pola. - ispričao je Novica.

(Telegraf.rs/vice.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    12. oktobar 2017 | 15:15

    Taj lik iz Grocke je legenda Srpske lige, ko je bio u kosarci u to vreme seća se Miljana Čabrila, jedan od fizički najjačih igrača tog vremena. Nije imao 130Kg, već oko 110kg, ali čiste mišićne mase :)

  • Igy

    12. oktobar 2017 | 16:24

    Adam je imao samo sut iz desnog kornera, ali je pogadjao u ludim procentima... I to znas da ce da ti sutne, skočis i opet mu ne mozes nista... Danas je to sve sto je nekad bila prva, druga srpska, ova nasa jadna KLS...

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    12. oktobar 2017 | 14:45

    Симпа су чланци о расходованим играчима, пропалог кк који служи за поправљање кош разлике.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA