Budućnost je prioritet: Zvezda se okreće utakmici u ABA ligi

Trener crveno belih ističe ABA ligu kao prioritet

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na startu Evrolige od Žalgirisa, ali nema vremena za osvrtanje iza sebe. Crveno beli se okreću obavezama u ABA ligi i narednom protivniku ekipi Budućnosti.

Posle tri pobedu u isto toliko mečeva u regionalnoj ligi, Crvena zvezda želi da nastavi niz i protiv kluba iz Podgorice.

Zvezda je već počela sa pripremom utakmice, a trener Dušan Alimpijević zna koji su pririteti.

- Za nas, koliko god da je naporno, olakšavajuća okolnost u ovom trenutku je da nemamo vremena da se udubljujemo u prethodnu utakmicu. Internu analizu utakmice sa Žalgirisom smo već napravili, ali najvažnije je da se oporavimo za Budućnost, jer je taj meč prioritet i već smo počeli pripreme za tu utakmicu - rekao je Alimpijević.

Ekipa Budućnosti, predvođena novim trenerom Aleksandrom Džikićem zabeležila je dve pobede i poraz u dosadašnjem delu ABA lige, a Alimpijević je svestan i kakve namere ima Budućnost u takmičenju.

- Budućnost sada ima oslonac u crnogorskim igračima, ali su zadržali prepoznatljiv stil. To je ozbiljan klub sa ozbiljnim namerama u ovom takmičenju. Mi jednostavno nemamo pravo da ne budemo spremni za tu utakmicu, jer smo u više navrata naglašavali šta je prioritet, a to je ABA liga - kaže trener crveno belih.

Foto: abaliga.com/Crvena zvezda

Povratnik u Crvenu zvezdu, iskusni Pero Antić je bio odličan u Kaunasu, ali se i on okreće narednom rivalu.

- Mi naše ciljeve imamo, oni su postavljeni. Nažalost, nismo dobili meč u Litvaniji, ali nam je i taj duel pokazatelj da možemo da igramo Evroligu i da se borimo sa svima. Idemo dalje, rastemo iz dana u dan, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, bićemo sve bolji. Sada nam sledi meč protiv ekipe Budućnosti, ozbiljnog rivala u ABA ligi i taj meč želimo da pobedimo - rekao je Antić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA