≫ 

Nedoumice Nedovića, Milosavljevića i Muslija: Kako u četvrtak igrati u Evroligi, a sutradan za reprezentaciju? Klubovi nas plaćaju!

Svima je jasna jedna stvar: da posledice okršaja na relaciji FIBA - Evroliga osećaju najviše igrači

  • 7
Eurobasket, 2017, Košarka, Košarkaška reprezentacija Srbija, Slovenija Foto: AP/Tanjug

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine uskoro počinju, a problem oko košarkaša koji zapravo mogu da nastupe u njima i dalje postoji.

Gde je tačka pucanja, i dalje niko ne može da predvidi, ali svima je jasna jedna stvar: da posledice okršaja na relaciji FIBA - Evroliga osećaju najviše igrači.

Selektori polako objavljuju spisak za početak kvalifikacija u novembru. To je uradio i Aleksandar Đorđević - pozvao je čak 35 igrača, među kojima su i oni koji igraju u evroligaškim klubovima.

Koliko je realno da se nađu u reprezentaciji za duele sa Austrijom i Gruzijom..?

O tome su pričali košarkaši Unikahe Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli.

Foto: A. Nalbantjan

- Iskreno, nemam pojma šta će biti. Razgovarali o tome ranije. Naknadno sam saznao da postoji preliminarni spisak za kvalifikacije i da sam na njemu. Ni sa kim nisam pričao o tome, ni iz Saveza, ni iz kluba. Situacija je jako komplikovana i teška. Razmišljam samo o sledećem scenariju - igram u četvrtak utakmicu Evrolige, a onda naredni dan treba da se pojavim u reprezentaciji kako bih igrao meč. Jako bi teško bilo da odem kući da igram utakmicu i da se vratim. Ili, da putujem negde na stranu i da se vrati. Ne znam kako će stvari funkcionisati. Meni igranje u reprezentaciji predstavlja veliku čast, ali pazite... Unikaha me plaća, a čeka nas mnogo utakmica. Ne znam ni šta da mislim o celoj situaciji, jer nisam upućen u celu priču. Ali, znam da je jako komplikovano - istakao je Nedović.

Ni Milosavljević, član ekipe koja je pre manje od dva meseca osvojila srebrnu medalju na Eurobasketu, nije baš siguran šta ga čeka.

Foto: A. Nalbantjan

- Čudno je što ćemo morati da igramo sada. Iskreno, ne znam ni šta se dešava tačno. Verujem da su mnogi igrači istog mišljenja. Klub nas plaća da igramo. To je naš posao. A igrači su dovedenu u čudnu situaciju sada pred ove reprezentativne prozore. Nama je najteže. A sezona će sama po sebi biti jako teška. Pogledajte samo koliko igrača se povredilo zato što nema dovoljno odmora. Imali smo utakmice sa reprezentacijom, a onda odmah ušli u klupsku sezonu. Nikoga nije briga za to. Nije to dobro, ali videćemo šta će se desiti. Mnogo sam ponosan što sam ponovo na spisku Srbije. I želim da se borim za svoju zemlju. Tako da stvarno ne znam šta se dešava. Situacija je komplikovana i teška. Dovedeni smo u konfliktnu situaciju između kluba i reprezentacije. Verujem da će se sledeće godine naći neko rešenje".

Na spisak se posle dugo vremena vratio Musli. Ali...

- Najvažnije je da Evroliga i FIBA nađu rešenje. Košarka zavisi od igrača i košarku čine igrači. Zato je potrebno da pod hitno nađu rešenje. Pozvan sam u reprezentaciju i to je velika šansa za mene. Ne znam koliko dugo nisam bio na spisku, ali sam srećan zbog poziva. Ništa, naravno, nije definitivno, ovo je roster od 35 igrača. Imam već raspored utakmica u ACB ligi i Evroligi i jako je gust. Svim igračima je jako teško i kalendar je lud - dodao je Musli.

Košarka nikad nije bila u čudnoj situaciji nego sada...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Divos

    21. oktobar 2017 | 21:02

    Сви ти евролигашки играчи су играли за Србију, млађе категорије, неки и за А селекцију, доказали су приврженост Србији, и да је за њих дрес "орлова" светиња. Прозивати те наше кошаркаше нико нема право, заправо прозиваће их пакосне душе (аутошовинсти и другосрбијанци) које само траже повод да коју злобну на рачун Србије и српске кошарке напишу. Сада су на жеравици, своју приврженост нацији су доказали, али имају и обавезу, и моралну, према клубу, и онима који им егзистенцију обезбеђују. И пред Салетом и стручним штабом је тешка дилема. Могли би у квалификације и без ЕЛ (и НБА) играча, и даље имамо респектабилну репрезентацију, и имали би шанси, но ту је опет ситуација да ће терет квалификација изнети једна селекција, а онда за само СП замените 10ак њих са реално бољим који играју у НБА и ЕЛ. И за ову апсурдну ситуацију кривица је искључиво бирократа ФИБА-е који су доказали да су комплетни идиоти. У сваком случају, како год ишла ова прича, играче нико коме је Србија на срцу, нема право прозивати.

  • Urs Zimmermann011

    21. oktobar 2017 | 21:56

    Neka igraju igraci Partizana oni i onako nemaju nikakvih obaveza ove sezone.

  • kob

    21. oktobar 2017 | 23:20

    Lepo kao u NBA igraci da naprave sindikat, pa strajk pa da vidis kako ce se dogovoriti fiba i evroliga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA