≫ 

Čović otkrio alarmantnu situaciju: Da nismo prodali igrače, klub bi se ugasio u julu!

Predsednik crveno-belih otkrio sa kakvim je nevoljama klub bio suočen letos

  • 45

Crvena zvezda je i ove sezone uspela da ostane konkurentna u Evroligi mimo prevladavajućim očekivanjima iz predsezone posle odlaska govoto kompletog tima koji je činio okosnicu prethodnih godina.

>>> Igrač Bamberga odao tajnu Luke Mitrovića: Nervozan je pred duel sa Zvezdom!

Burno leto na Malom Kalemegdanu rezultovalo je "presvlačenjem" ekipe i iznad svega najvećim iznenađenjem, Alimpijevićem na mestu trenera. Hrabar i rizičan potez!

Zvezda je letos morala da prodaje da bi opstala, i to je jedan od razloga što je ekipa pretrpela korenite promene u igračkom kadru.

Potvrdio je to i predsednik kluba Nebojša Čović, ali i izneo podatak malo poznat javnosti - da je klub mogao da se ugasi da nije proglasio totalnu rasprodaju!

- Naš zadatak je da stvarno razigramo i mlade igrače, jer smo ove godine sami kao klub prihodovali oko 2.500.000 miliona evra, što nam je obezbedilo život, inače bismo se ugasili još u julu - otkrio je Čović u razgovoru za "Sportnetwork".

Foto: ATA Images

"Potkačio" je Čović konkurente i ovom prilikom.

- Mi moramo i da proizvodimo i da pravimo rezultate, za razliku od nekih koji isto proizvode, ali lažu i na konto laži dobijaju pare.

Uprkos promenama Zvezda je i ove sezone pokazala snagu da igra uspešno i kvalitetno i u ABA ligi i u Evroligi.

- Crvena zvezda pokazuje veštinu nemogućeg, sa tako skromnim budžetom, pritom ne kažem da su male pare za naše uslove. Ali kada gledam norme Evrolige to su smešni iznosi.Ipak, uspevamo da napravimo izuzetno pristojne rezultate. Ova sezona je još specifičnija sa 11 novih igrača i novim stručnim štabom. Mislim da ide dobro, samo treba biti uporan u radu, poverenju i strpljenju.

Mnogo se priča o pojačanjima, posebno na poziciji centra, koji se možda i desi, a možda i ne...

- Ne želim nikakva opterećenja, a razmišljaćemo i o određenim daljim kombinacija sa trenerom Alimpijevićem i stručnim štabom. Ako nam budu obezbeđena sredstva, pojačaćemo se. Ako se dovoljno pojačamo, ne mogu čvrsto da kažem, ali imamo želju da idemo na fajnal-for. Ali ja kao inženjer ne mogu da budem nerealan, jer mi je matematika osnovno oblast. Vidim da to boli mnoge, ali šta ja da im radim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako bilo

    31. oktobar 2017 | 20:02

    Prodali igrace pa kupili jos skuplje...ciganska posla

  • Boki

    31. oktobar 2017 | 20:02

    Ugasili ste Crvenu Zvezdu, sad na redu FMP 1

  • Djudja86

    31. oktobar 2017 | 20:44

    Ako bi se klub ugasio( po dtugi put) kako ste onda poslovali u plusu i zasto si onda predstavljao non-stop sa izvestajimA da ste stabilan klub?? Gde su vam onda pare od drzave, od ulaznica, od prodaje igraca( samo kalinic je otisao za 1.000.000)???? A cigani?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA