Skandal u Kini pred dolazak Trampa: Brat rukija Lejkersa uhapšen zbog krađe, preti mu zatvor!

Nevolje za Lianđela Bola

  • 0

Trojica košarkaša sa Univerziteta UCLA, među kojima je i brat "rukija" Lejkersa Lonza Bola, Lianđelo, uhapšena su u Kini pod optužbom da su krali markiranu robu "Luj Viton", prenose američki mediji.

Pored srednjeg od trojice braće Bol, prilikom intervencije kineske policije uhapšeni su Kodi Rajli i Dželen Hil, koji su potom pušteni uz kauciju u sredu ujutru, ali će ostati u gradu Hangžuu sve dok ne bude završen postupak protiv njih.

Ostatak ekipe je otputovao u Šangaj gde će odmeriti snage sa Džordžija Tekom u sklopu predigre dolaska američkog predsednika Donalda Trampa u posetu najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Ipak, trojica tinejdžera su se "potrudila" da "ukradu slavu" čak i američkom predsedniku, barem na kratko.

Povodom ovog slučaja, koji je izazvao veliki publicitet u SAD, oglasio se i UCLA Univerzitet i obavestio javnost o neprijatnoj situaciji sa njihovim učenicima.

- Svesni smo situacije u kojoj su se našli naša tri studenta u Hangžuu, u Kini. Univerzitet sarađuje sa svim relevantnim faktorima i sa lokalnim vlastima povodom ovog slučaja, i u ovom trenutku nemamo drugi komentar - poručili su iz UCLA.

Porodica Bol na čelu sa seniorom Lavarom je često na oku medija zbog trojice supertalentovanih košarkaša od kojih je najstariji, Lonzo, letos biran od Lejkersa na draftu i u njega "jezerdžije" polažu velike nade.

Lianđelu se takođe prognozira lepa NBA karijera, ako i najmlađem Lamelu koji je još srednjoškolac.

Povodom hapšenja sina, oglasila se glava porodice Lavar.

- Moram da sačekam jer još nemam sve potrebne informacije o tome šta se dešava - rekao je senior Bol stanici ESPN.

- Biće on dobro (Lianđelo). Čitava situacija je malo preuveličana, nije toliko strašno - smiruje strasti Lavar Bol.

Međutim, situacija nije baš ni naivna s obzirom na to da sje za ovakvu vrstu prekršaja u Kini zaprećena kazna od čak tri do deset godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA