≫ 

PAO utišao Pirej, Fener rutinski u Nemačkoj

Srpski igrači se nisu istakli u redovima Fenerbahčea, Bamberga i Olimpijakosa

  • 0

U grčkom derbiju u Evroligi, košarkaši Panatinaikosa savladali su Olimpijakos rezultatom 70:62. Predvođeni Gistom i Riversom, "zeleni" iz Atine su tokom većeg dela meča imali prednost i zasluženo došli do treće pobede u takmičenju.

U dvorani "Mira i prijateljstva", Olimpijakos je pred svojim navijačima ostao nemoćan pred raspoloženim igračima "ljutog" rivala.

Kao i uvek u mečevima grčkih velikana, od samog početka ekipe su bile u rezultatskom egalu. Izjednačena prva četvrtina, govorila je u prilog tome da će i ovog puta biti neizvesna utakmica.

Ipak, PAO je uspeo da se odvoji u drugoj deonici i na pauzu ode sa pet poena prednosti. Pokušavao je Olimpijakos da ostane u igri i uspevao da održava nadu o preokretu i pobedi.

Međutim, Panatinaikos je u poslednjoj deonici ponovo stigao do osetnije prednosti i sigurnom igrom priveo meč kraju. Bivši igrač Partizana, Džejms Gist postigao je 15 poena, Lekavičijus je ubacio 14, dok je Kej Si Rivers dodao 12. S druge strane, u pravom ritmu je bio Janis Strelnijeks koji je upisao 18 poena, Papapetru je dodao 11, a Meklin 10. Srpski košarkaš Nikola Milutinov upisao se sa četiri poena i sedam skokova.

Aktuelni šampion Evrolige, ekipa Fenerbahčea ubedljivo je pobedila Bamberg u gostima rezultatom 80:57. Igrači Željka Obradovića odlično su otvorili meč, nedozvoljavajući protivniku da se ozbiljnije približi i dovede u pitanje novi trijumf.

Svakom četvrtinom je rasla prednost gostiju, da bi u poslednjoj deonici demonstrirali silu i taj deo igre završili sa 15 poena prednosti.

Čak pet igrača Fenera je završilo utakmicu sa dvocigrenih učinkom, a među njima se istakao Jan Veseli sa 15 i Bred Vonamejker sa 13 postignutih poena, dok je Marko Gudurić dodao pet. Za Brose, Agustin je bio strelac 12 poena, Lo je ubacio 10, a Luka Mitrović šest poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA