NBA biser iz Sremske Mitrovice ima 18 godina i najbolji je bloker ABA lige i prvi skakač, ali ima samo JEDNU manu! (VIDEO)

Mladi košarkaš Mega Bemaksa iz Sremske Mitrovice polako postaje lider regionalnog takmičenja

  • 3

Srbija je zemlja prepuna košarkaških talenata. Imamo mnogo igrača koji spadaju u najveće bisere evropske košarke, ali veliki je problem što ti momci od 17,18 godina ne igraju u Srbiji već u inostranstvu gde imaju bolje uslove.

U Srbiji nisu dobili šansu pa su otišli, ali zato jedan drugi momak dobija šansu sa 18 godina i koristi je. Najbolji je bloker ABA lige i drugi skakač.

Centar Goga Bitadze (211 cm) iz Mega Bemaksa rođen je 1999. godine u mestu Sagarejo u Gruziji, a u prvih sedam utakmica regionalnog takmičenja prosečno beleži 13,3 poena, 8,7 skokova (drugi u ligi) i 2,8 rampi (prvi u ligi).

Na prvom meču sezone imao je 31 poen, 13 skokova i 9 RAMPI!! Momak odlično šutira za tri poena i sa distance, igra licem i leđima košu, jednom rečju univerzalan igrač, a ima samo jednu manu, a to je da nije iz Srbije.

Bitadze je za Sport klub pričao o svojim ambicijama i željama u karijeri.

- Počeo sam zbog porodice da se bavim košarkom. Moj otac je bio profesionalni košarkaš za Dinamo Tbilisi, ali je teško povredio koleno i rano je morao da okonča karijeru. Zapravo su jedino želeli da se bavim sportom i upisali su me na košarku kada mi je bilo šest godina. Prvih nekoliko meseci nije mi se dopadalo jer je bilo previše trčanja, ali posle toga mi je prirasla srcu. Zatim se sve odvijalo brzo, napredovao sam, a dobri timovi došli su po mene - počinje Bitadze za Sport klub i dodaje:

- Prvih nekoliko godina bio sam samo visok i niko nije mogao sa sigurnošću da tvrdi hoću li biti dobar igrač. Posle dve-tri godine sam počeo još više da rastem, prešao sam u drugi klub po imenu Hjundai i oni su mi mnogo pomogli da napredujem. Igrao sam VTB ligu sa gruzijskim klubom i agent mi je pokazao Meginu pozivnicu – znao sam da je Jokić iz Mege otišao u NBA, znam da je Srbija košarkaška zemlja i naravno da sam došao. Gledao sam Srbiju kako igra na velikim takmičenjima, već sam znao mnogo igrača i znao sam kakva je sportska kultura, tako da izbor nije bio težak“.

Iako nije lako otići od kuće sa nepunih 16 godina, Goga pred sobom ima jasne ciljeve i uradiće sve što je potrebno kako bi ih ostvario.

- Bilo mi je teško prvih nekoliko nedelja, ali onda sam se navikao. Koncentrisao sam se maksimalno na treninge i to mi je olakšalo. Mojoj porodici jeste bilo teško što me neće viđati po nekoliko meseci, ali neke žrtve moraju da se podnesu ako želim da budem uspešan. Mama mi je bila ovde nekoliko meseci i mnogo mi je pomogla. Dopalo se i njoj, a i meni, ljudi su slični i kod kuće i u Srbiji – postoji toplina među ljudima, svi su spremni da pomognu.

(Telegraf.rs/Sport klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    14. novembar 2017 | 18:52

    Вероватно му се драстично смањио учинак са динамичним у прошлом колу, јер су изгледа морали да се склањају како и 4 пут узастопце не би били поражени. А и Алба им се спрема.

  • Miloje Bubanja

    14. novembar 2017 | 20:10

    sledece godine uz zaza paculiju i ovaj momak ce predstavljati gruziju u NBA ligi

  • Miloje Bubanja

    14. novembar 2017 | 19:05

    verovatno ce ovaj biti NBA igrac, iako je mlad a pruza ovakve partije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA