≫ 

Jokić udario na Bogdanovića: Nikola je izdominirao, ali je i Bogdan bio dobar! Ipak, svi u NBA pričaju o Irvingu! (VIDEO) (FOTO)

NBA veče donelo je duel srpskih košarkaša u Sakramentu, gde je kao pobednik izašao centar Denvera

  • 15

Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović odmerili su snage u NBA ligi pošto su se u noći između ponedeljka i utorka sastali Sakramento i Denver. Nagetsi su iz tog duela izašli kao pobednici, a odličnu partiju zabeležio je srpski centar, koji je ubacio 16 poena i imao 14 skokova.

>>> TOP 3 srpska košarkaša iz NBA koji su više puta isključivani sa utakmica: Divac zaradio 128 tehničkih grešaka!

Na taj način je Jokić pokazao da ga isključenje na utakmici protiv Lejkersa dan ranije nije poremetilo i vratio se dabl-dablom u prestonici Kalifornije.

Bogdan Bogdanović je izgubio mesto starera na ovoj utakmici, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do dvocifrenog učinka i 10 poena, koji postaju njegov standard u ruki sezoni.

Prvo poluvreme bilo je egal, a Denver je ključnu razliku napravio u trećoj četvrtini, u kojoj su stigli do dvocifrene razlike, koju su kasnije samo uvećali u poslednjoj četvrtini koju su s lakoćom iskontrolisali.

Foto: AP/Tanjug

Denver je bio bez svog trenera Majka Melouna, koji je dobio suspenziju zbog isključenja protiv Lejkersa, ali i bez jedne od najvećih zvezda tima, Pola Milsapa koji je povređen na toj utakmici.

Njegov izostanak nadoknadio je Vili Barton sa 25 poena. Geri Heris je dodao 20, a Džamal Mari 18 poena. Kod Sakramenta su najefikasniji bili Kosta Kufos i Džordž Hil sa po 16 poena.

Još jedan srpski košarkaš bio je na terenu prethodne noći. Nemanja Bjelica je u porazu Minesote od Šarlota (118:102), postigao 7 poena uz odličan šut iz igre (3 od 4, uz 1 od 1 za tri). Ipak, nije se mnogo isticao, niti je previše pokušavao, iako ga je šut išao u 15 minuta koliko je proveo na terenu.

Kod Timbervulfsa su se istakli Džamal Kraford sa 19 i Karl Entoni-Tauns i Džef Tig sa po 18 poena. U Šarlotu je najbolji bio Dvajt Hauard sa 25 poena i 20 skokova, dok je Frenk Kaminski ubacio 24 poena.

Boban Marjanović ponovo nije ulazio u igru u porazu Detroita od Klivlenda od 116:88. Iako je meč rešen i pre poluvremena, zahvaljujući fenomenalnoj partiji Lebrona Džejmsa u prvoj četvrtini, gde je postigao 16 od svojih 18 poena na utakmici, trener Sten Van Gandi ponovo nije ubacivao srpskog centra na teren.

Klivlend je do poluvremena već vodio sa 73:46 i meč je faktički bio rešen, pa je trener Klivlenda odlučio da odmori svoje prve zvezde tima i šansu je dao rezervistima, koji su bez većih problema završili meč za petu vezanu pobedu Klivlenda, koji se posle lošeg starta sezone vratio na pravi kolosek.

Foto: AP/Tanjug

Los Anđeles Klipersi su u totalno drugačijem ritmu. Odlično su počeli sa 4 pobede na startu, a sada se već pitaju šta je to pobeda, pošto su doživeli 9. vezani poraz. Očigledno da bez Miloša Teodosića, koji je povređen i neće ga biti na terenu bar još neko vreme, ne ide timu iz Los Anđelesa.

Veče je obeležio Kajri Irving, koji je odigrao svoju najbolju partiju u dresu Bostona, koji nastavlja sa pobedničkim nizom i došao je do 15. uzastopne pobede! Irving je postigao 47 poena u pobedi nad Dalasom posle produžetaka (110:102).

Foto: AP/Tanjug

Deset od svojih 47 postigao je u produžetku u kom je vodio Seltikse do novog trijumfa, a odličan je bio i u završnici četvrte četvrtine, kada je delovalo da je meč izgubljen za Boston, pošto je Dalas tada imao dvocifrenu prednost od 13 poena.

NBA rezultati:

Šarlot - Minesota 118:102

Detroit - Klivlend 88:116

Orlando - Indijana 97:105

Filadelfija - Juta 107:86

Njujork - LA Klipers 107:86

Memfis - Portland 92:100

Milvoki - Vašington 88:99

Nju Orleans - Oklahoma 114:107

Dalas - Boston 102:110 (posle produžetka)

San Antoni - Atlanta 96:85

Sakramento - Denver 98:114

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    21. novembar 2017 | 10:12

    Много минута, много лош проценат шута, мало поена, слаб је Богдан за ту лигу. Малени међу оријашима.

  • Milos

    21. novembar 2017 | 09:55

    JOKIC je car imladji i mnogo bolji i korisniji , Bogi prosecan i neupadljiv !

  • Dzela

    21. novembar 2017 | 10:02

    Bogdan je covjek a premlad a jokic samo pare daj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA