Trener Zvezde najavio da sa novim pojačanjem napada Valensiju!

Navijači čekaju debi Dilana Enisa i nove bodove u Evroligi

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da uz pomoć novog pojačanja iz Mega Bemaksa, produže niz od pet uzastopnih pobeda u ABA i Evroligi protiv ekipe Valensije koja nije slavila na poslednjih sedam utakmica i ima imperativ pobede.

Posle dve vezane pobede nad Realom i Efesom, crveno-beli imaju šansu da se, u slučaju trijumfa, dodatno približe ekipama iz sredine tabele.

Levoruki šuter Ognjen Dobrić zna recept za pobedu na teškom gostovanju.

- Svaku utakmicu idemo na pobedu pa ćemo tako i ovu. Ne možemo reći da smo favoriti ali idemo tamo da se borimo.

- Može se reći da smo u dobroj šuterskoj formi ali ne možemo da zavisimo samo od šuta. Baziramo se na odbranu, hoćemo da probamo da se rastrčimo i igramo timsku igru, to donosi pobedu.

Foto: Marko Todorović

Prvi plejmejker Zvezde i čovek od čije igre u mnogome zavisi igra cele ekipe Tejlor Ročesti oprezan je pred odlazak u Španiju.

Pripremamo ovu utakmicu kao da je najbitnija u sezoni. Oni će sigurno želeti pobedu pred svojim navijačima. Na nama je da nastavimo sa dobrom igrom i učimo iz dana u dan.

U Zvezdu stiže mega košgeter: Letos je dao 35 poena Klipersima! (VIDEO)

Dobra vest za sve navijače jeste mogući debi novog igrača Dilana Enisa. Prema rečima trenera Alimpijevića on će biti na klupi Zvezde u petak.

- On je tu da pojača i konkurenciju da se izbori za svoju ulogu i svoju minutažu. Već je pažnju na sebe skrenuo dobrim ponašanjem igrajući za Megu. On će biti u sastavu za ovu utakmicu.

Foto: youtube.com

Utakmica sa Valensijom prva je u nizu gostovanja koja Zvezdu očekuje u narednom periodu. Posle gostovanja Valensiji, na red dolaze Bar pa onda Istanbul.

-Čeka nas miniciklus gostovanja. Valensija je nanizala nekoliko poraza ali sa Grinom, San Emeterijom i povratnikom Dubljevićem ne zaslužuje da bilo koji tim koji odlazi na utakmicu sa Valensijom kaže da je veći favorit od njih.

- Jesmo u dobrom ritmu, jesmo u dobrom periodu što je odraz jednog dobrog rada u poslednje vreme. Kao i na svim drugim utakmicama Evrolige, sportski izazov uvek postoji i naša nada ni malo nije manja.

Meč Valensije i Crvene zvezde igra se u petak od 20.30 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    14. decembar 2017 | 12:53

    Voleo bix da igra odlican je igrac mislim da imamo sanse kad smo dobili Real tamo sto nebI I njix samo jakoo I xrabroo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA