≫ 

Imao sam ga potpisanog, a onda se politika umešala i odveli su ga: Sa njim bi Partizan ponovo mogao da bude prvak Evrope

Bivši sportski direktor Partizana otkrio za kojim nerealizovanim transferom i danas žali

  • 41
Foto: MNPress

Jedno od najprepoznatljivijih lica Košarkaškog kluba Partizan je svakako Dragan Todorić. Čovek koji je najpre kao igrač i kasnije kao funkcioner učestvovao u osvajanju svih trofeja u istoriji Partizana, a ukupno ih je 45, nije bio iznenađen odlukom kluba da više ne bude na mestu sportskog direktora crno belih.

Bivši prvak Evrope je godinama unazad u velikim finansijskim problemima, pa rezultati nisu onakvi kakve bi navijači želeli. Turbulentno je i od početka nove sezone, izbor novog predsednika, mali budžet, serija poraza, koja je kulminirala zvižducima Partizanovih pristalica i smenom Miroslava Nikolića, odrazili su se na atmosferu.

>>>Vanja Marinković o 123 poena koje je Bogdanović dao Zvezdi u finalu plej-ofa: Radio je šta je hteo

Ipak, ne tako davno, Partizan je bio mesto gde su stasavali brojni veliki igrači, koji su ostavili trag u evropskoj i svetskoj košarci. U godinama dominacije, Todorić je doveo mnogo sjajnih igrača, ali za jednim ostaje poseban žal što nije završio u crno belom dresu.

- U leto 1997. godine dogovorio sam dolazak Milenka Topić iz BFC u Partizan. Dogovorili smo se sa njim, potpisali papire, međutim, politika i ljudi sa strane umešali su prste i klub je odustao od transfera. Sa Milenkovim dolaskom Partizan bi imao tim koji bi ponovo mogao da bude prvak Evrope. Godinu dana kasnije igrali smo na fajnal-foru u Barseloni - prisetio se Todorić u opširnom intervjuu za Sport klub.

Foto: Tanjug

U klubu je posle igračke karijere bio na raznim pozicijama, kao član marketinga, pomoćni trener, sekretar, generalni sekretar i sportski direktor, a ubudeće će obavljati funkciju savetnika predsednika Ostoje Mijailovića.

U međuvremenu, kao Todorićev naslednik pominje se bivši igrač kluba i reprezentativac Nikola Lončar, kome ako se i prihvati te uloge, prema Todorićevim rečima neće biti nimalo lako.

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    17. decembar 2017 | 20:34

    Legenda koja je ugasila komsinicu...

  • TEGI DEBELA STRIPTIZETA

    17. decembar 2017 | 11:00

    Kakva patologija oni OTELI I UKRALI sve sto je moglo da se ukrade svakog igraca ucenjivali i on ima obraza ovo da izjavi...

  • Tadija

    17. decembar 2017 | 10:45

    Topić je uvek bio veliki Zvezdaš!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA