Zvezda je mera svih stvari u ABA ligi: Bar na nogama pred dolazak šampiona

Crnogorski tim priželjkuje najvredniju pobedu ove sezone

  • 7

Košarkaši Mornara i Crvene zvezde odmeriće snage u hali "Topolica" u Baru u okviru 12. kola ABA lige i naravno da je to prilika za ljubitelje košarke iz tog kraja da napune tribine.

Crnogorski tim je sa pet pobeda i šest poraza u grupi klubova koji se bore za četvrto mesto, prilično bezbrižni u "zlatnoj sredini", dok crveno-beli imaju šansu da se izjednače na vrhu sa ekipom Budućnosti u slučaju pobede.

>>> Zvezdi se SVE otvorilo za novu evroligašku pobedu: Panatinaikos ostao bez najboljeg igrača zbog povrede! (VIDEO)

O duelu sa šampionom govorio je jedan od simbola kluba Mihailo Pavićević i sam nekad trener beogradskog kluba. Za njega, ne postoji bolji način da proverite sopstvene mogućnosti nego što je to duel sa Zvezdom.

- Crvena Zvezda je mera svih stvari u ABA ligi, u duelu s njom se najbolje vidi koliko jedna ekipa vrijedi - rekao je Pavićević, nekada igrač, sada trener Barana, uoči meča (nedelja, 19 sati).

- Ovo su najlakše utakmice za igranje, kad ne možete ništa da izgubite, a možete mnogo da dobijete. Zvezda je u silnom usponu forme o čemu svedoče pobede u Evroligi protiv Reala, Efesa i Valensije, kao i protiv Cibone u Zagrebu u našoj ligi. Ne uzdamo se u eventualni umor Beograđana posle meča u Valensiji, jer godinama ’crveno-beli’ igraju u tom ritmu. Jeda dan im je dovoljan za potpun oporavak - ističe Pavićević.

Foto: Crvena zvezda mts

Dolazak Zvezde, kao i Partizana, u Baru je istinski košarkaški praznik, pa će tako biti i u nedelju, posebno što barska publika nije imala priliku da gleda šampiona na ABA Superkupu uoči starta sezone u ABA ligi. Iz barskog kluba ističu da je interesovanje u Baru i susednim gradovima veliko, te da očekuju da će na tribinama ‘’Topolice’’ biti više od 3.000 gledalaca.

- Znam da ljubitelji košarke u Baru, s pravom, očekuju dobru košarkašku predstavu. I mi smo spremni da im je priuštimo. Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre i da adekvatno odgovorimo na Zvezdinu agresivnost - dodao je Pavićević.

Zvezda je dobila oba prošlogodišnja međusobna duela, kao i onaj na startu ove sezone, u Beogradu, sa 88:77.

U odnosu na taj meč u barskom timu više nema Amerikanca Šeparda (otišao u Sloveniju) i mladog Hadžibegovića (pozajmljen Teodu), dok je Zvezda jača za Enisa.

- Znamo da nas čeka teška utakmica. Naravno, Zvezda je favorit, ali i mi imamo svoje adute. Pre svega, u tome što u taj meč, posle trijumfa u Skoplju, ulazimo rasterećeno. Dalje, gosti su navikli na pune dvorane, mi baš i nismo, i puna "’Topolica"’ biće nam dodatni motiv da damo sve od sebe. A da ćemo dati sve od sebe - to je sigurno. Videćemo za kakav će krajnji rezultat to biti dovoljno - kaže Marko Ćalić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cg

    17. decembar 2017 | 13:50

    Bar je cijeli crveno-bijeli !!!

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    17. decembar 2017 | 13:50

    Као нпр.пртзан што је видео,100 комада, 16 разлике и то момци са пола гаса.

  • Ja...

    17. decembar 2017 | 13:25

    Odmjerite se i Zvezda na prvo mjesto...ladno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA