≫ 

Sa Panatinaikosem imamo lični motiv! Alimpijević traži od igrača da izvuku najbolje iz sebe protiv Atinjana

Za crveno-bele nema vremena za predah, u četvrtak stiže PAO, trener Zvezde poziva ekipu da pronađe energiju za sudar sa velikim rivalom

  • 10

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je u sredu, dan posle meča sa Fenerbahčeom, a dan pred duel sa Panatinaikosom, da će ekipa, uprkos teškoj seriji utakmica, pronaći dodatnu energiju i da trudom i borbenošću neće razočarati protiv Atinjana u 14. kolu Evrolige.

- Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone, ekipa Panatinaikosa se uigrala, uhvatila odličan ritam i zabeležila četiri pobede u poslednjih pet mečeva. U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj stvarno preteškoj seriji - izjavio je Alimpijević za klupski sajt.


Prema njegovim rečima, na prethodnom meču protiv Fenerbahčea raspoređena je minutaža i napravljena uvertira za duel protiv Panatinaikosa pred domaćim navijačima.

- Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro i trudom i borbenošću, za početak, nikog ne razočaramo - istakao je Alimpijević.

>>> Pero Antić poentirao, pa vukao Datomea za bradu usred utakmice (VIDEO)

Prvotimac crveno-belih Ognjen Dobrić, koji je bio najbolji strelac u Istanbulu sa 15 poena, istakao je da je u ovom trenutku najvažnije da se ekipa brzo osveži nakon serije teških putovanja.

- Smatram da se Panatinaikos pomalo i neopravdano izuzima iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Potreban nam je "vetar u leđa" i ogromna podrška sa tribina kako bismo došli do dodatne snage i pokušali da zabeležimo vrlo važnu pobedu u Evroligi - rekao je Dobrić.

Utakmica između Crvene zvezde i Panatinaikosa igra se sutra od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostas

    20. decembar 2017 | 17:13

    Idemooo! Gavri munja, gamo ton vromo Pirea. Ke tin epta, ke tin okto, gamo ton Olympiakooo...

  • Red Army

    20. decembar 2017 | 17:09

    Preslabi smo za 6-strukog prvaka Evrope.

  • Peca

    20. decembar 2017 | 17:41

    A jel znas ti uopste odakle je Panatinaikos?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA