≫ 

Hoćemo li Mutinu čuvenu rečenicu ''sve je to normalno'' i dalje slušati u reprezentaciji Srbije?

Mesto pomoćnog trenera reprezentacije, barem za sada, ostaje upražnjeno

  • 0

Posle novembarskih FIBA prozora u kojoj je košarkaška reprezentacija Srbije startovala sa dve pobede nad Austrijom i Gruzijom, očekuje nas nastavak kvalifikacija u februaru.

Iako je jasno da Srbija krupnim koracima korača ka Svetskom prvenstvu u Kini, ostaje misterija hoćemo li u nastavku, na klupi pored selektora Saše Đorđevića videti i pomoćnog trenera Miroslava Mutu Nikolića.

Jednog od simbola košarkaških uspeha naše reprezentacije...

Kao pomoćni trener na svetskim takmičenjima osvojio je dva zlata i četiri srebra, a njegovu rečenicu: „Sve je to normalno!“ i sami često koristimo kako bismo opisali koliko smo zapravo jaki u košarci.

S obzirom na to da zbog obaveza u bivšem klubu, nije bio sa „orlovima“ u prvim mečevima kvalifikacija, pozvali smo ga i pitali, da li se vraća na mesto uspeha:

- Imao sam dosta obaveza sa Partizanom pa mi je Sale učinio, jer sam hteo da se posvetim tadašnjem klubu – kaže Nikolić za Telegraf i dodaje:

Foto: Marko Todorović

- Još ne znam hoću li nastaviti posao u reprezentaciji. To zavisi od Saleta. Videćemo.

Nikolić je posle epizode u Partizanu, brzo pronašao novi angažman, kojem je kako kaže, potpuno posvećen:

- Moramo malo da  prepakujemo klub, da se da šansa mladima i da se igra. Moje lične  ambicije su da idemo gore, što više možemo. Dosta smo postigli što se tiče kluba. Ne žurimo nigde. A cilj je jedno od prva četiri mesta, mada teško je to. Ako ne uspemo ništa nije problem. Teško je imati rezultat jer igraju mladi igrači ali ponavljam, ne žurimo nigde.

Da podsetimo, novi-stari trener Dinamika, nedavno je okončao saradnju sa Partizanom i tom prilikom klubu oprostio dvomesečne zarade.

Takođe, pomenimo i to je Dinamik na prvom mestu KLS s obzirom na to da je savladao Zlatibor rezultatom 78:68.

(Telegraf.rs/S. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA