≫ 

Nekada je putovao 9 sati dnevno kako bi trenirao, a sada je jedan od najboljih napadača sveta: Počeo sam od nule, nisam imao ništa (VIDEO)

Mohamed Salah ispričao svoju životnu priču

  • 4
Foto: Tanjug/AP

Kada je kao mali u svom selu gledao Ligu šampiona upijao je svaki dobar potez i divio se magiji Ronalda, Zidana i Totija. Danas, Mohamed Salah igra za Liverpul i trese mreže širom Evrope.

Bivši igrač Mančester junajteda postao monah: Smučili mu se novac, žene, noćni klubovi, besna kola... (VIDEO)

Ovog leta je iz Rome prešao u Liverpul za više od 40 miliona evra. Sa 21 golom i 6 asistencija na 27 nastupa spada u grupu najboljih napadača sveta. Ipak, nije oduvek sve bilo tako sjajno.

Da bi ostvario svoj san i zaigrao za jedan od najvećih klubova  morao je da bude vrlo uporan pa je kao dečak žrtvovao mnogo toga. Nedavno je Liverpulovim fanovima ispričao svoju životnu priču.

On je za klupski sajt otkrio kako je sve počelo. Tako je kao dečak u Egiptu, da bi stigao na trening, morao da se autobusom vozi i po devet sati dnevno, a ponekad je morao da preseda i po deset puta kako bi stigao do svog kluba.

- Prvo sam igrao za klub koji je bio na pola sata od mog sela u Basyounu. Zatim sam potpisao za klub iz Tante, do kojeg sam putovao sat i po, a onda sam otišao u Kairo. Četiri i po sata vožnje u jednom smeru, isto toliko u drugom - prisetio se egipatski golgeter koji je pre mesec dana odveo svoju reprezentaciju na Svetsko prvenstvo.

Foto: Tanjug/AP

- Morao sam da izlazim iz škole ranije kako bih stigao na trening. Učio sam od 7 do 9 i to je to. Za taj raniji izlazak sam imao potvrdu iz kluba jer sam do 14 sati morao da budem u opremi, na treningu. Sada bi mi bilo jako teško da nisam postao fudbaler - rekao je Salah.

- Pet dana u nedelji, svake nedelje i meseca, tri-četiri godine sam tako živeo. Odlazio sam u 9 ujutro, oko 14 sati počinjao a u 6 uveče završiavao i onda se ponovo vraćao kući oko 10 uveče. Jedeš, spavaš i sutra sve ponovno iz početka. I nije to bio samo jedan autobus, često sam menjao 3, 4 i više autobusa kako bih stigao na odredište.

Upornost mu se isplatila, sa 20 godina je iz Arab Kontraktorsa došao u Evropu i potpisao za Bazel, a onda je preko Čelsija, Fiorentine i Rome stigao na Anfield.

- Bio sam mlad, želeo sam da postanem poseban, slavan, veliko ime u svetu fudbala. Počeo sam od nule, nisam imao ništa, bio sam 14-godišnjak sa snom. Nisam znao šta će biti, ali sam sve ovo jako želeo - zaključio je Salah.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    25. decembar 2017 | 16:55

    Cenim svaki napor I posten rad.

  • UŠATI i mali partizai

    25. decembar 2017 | 17:15

    Kada se pogleda satnica koju je naveo on nikada nije bio u školi.

  • vuk

    25. decembar 2017 | 17:12

    o lopti je slab ali je extremno brz nista drugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA