≫ 

Novi poraz Partizana: Čović podelio 14 asistencija za slom crno-belih u Železniku! (FOTO)

Iskusni plejmejker domaćeg tima bio je enigma za goste

Košarkaši Partizana završili su 2017. godinu porazom, a FMP pobedom.

"Panteri" su u Železniku odigrali vrlo kvalitetno, savladali renomiranog rivala 83:71 i prestigli ga na tabeli ABA lige u trci za četvrto mesto koje vodi u doigravanje.

>>> Da li je ovo trenutno najbolji igrač ABA lige? Nidam posle Partizana razbio i Megu, ali svi će pričati o ovom ludom poenu (VIDEO)

Timski, domaći sastav je oduvao crno-bele koji su igrali samo na mahove, bez pravog rešenja za centre FMP-a Odža i Apića i bez jačeg pojedinačnog izleta, izuzimajući Vilijamsa-Gosa, Andrića i Veličkovića.

Briljirao je plejmejker domaćeg sastava Filip Čović sa 9 poena i čak 14 asistencija koje je podelio saigračima.

Jasno je i posle ovog meča da je Partizanu očajnički potreban centar.

Nije Šalić dorastao zadatku (nije upisao nijedan skok), teško je mogao kvalitetno da isparira rmpaliji Odžu i razigranom Apiću, svaki duel sa njima završavao se poenima ili faulom, pa će ulazak Gagića u Čankov roster i te kako dobro doći crno-belima za dalje borbe.

Foto: abaliga.com/FMP
Foto: abaliga.com/FMP

Upravo je reket, odnosno odbrana istog, bio najveći problem za goste u subotu uveče u gotovo praznoj hali.

Nigerijac i dojučerašnji igrač Zvezde naizmenično su nanosili veliku štetu gostima, prvi je ubacio 7 poena (4sk, 1/4 penali), drugi 13 (4sk), ali daleko od toga da je tu dobijen rat.

Partizan je uzdrman pod košem, a nokautiran hicima spolja. Odličan posao radili su i ostali, Lazarević (9p, 4sk), Jeremić (14p, 4/8 za tri), Simanić (8p), Bursać (8p), Radanov (5p)...

Nije bilo slabe karike u ekipi FMP-a koja je vodila čitavo drugo poluvreme zahvaljujući uvodnoj seriji 16:8 od koje se Partizan nije oporavio. Vilijams-Gos je povukao u tom periodu, nanizao 10 poena u trećoj četvrtini, vratio nadu crno-belima, međutim, sem sporadičnih trojki Andrića, nije bilo igrača koji bi jače doprineo u napadu.

Vredi reći da je Veličković još u prvom poluvremenu tzaradio rasekotinu na glavi od udarca Odža što je u određenoj meri uticalo da ne odigra u nastavku onako kako zna.

Foto: abaliga.com/FMP

Foto: abaliga.com/FMP

Prilazak Partizana u samoj završnici treće četvrtine na 60:58, samo na trenutak je nagovestio dramu, no igrači FMP-a nisu "gubili glavu", ostali su pribrani, timski orijentisani, i lako dolazili do raznovrsnih rešenja napred.

Dvominutni nervozni period meča bez poena na obe strane sredinom poslednjeg perioda prekinuo je trojkom Boriša Simanić, za beg na 75:67, odkale je utakmica išla u jednom pravcu.

Nisu više crno-beli pronašli način da uzvrate, previše su srljali, Vilijams-Gos je išao do preterivanja u solo akcijama, i to nije moglo da donese boljitak, pa je FMP na kraju, rutinski priveo meč kraju.

Andrić je uz četiri ubačene trojke, sa 16 poena bio najefikasniji kod Partizana, Vilijams-Gos je dodao 14, a Veličković 13 poena.

Podbacio je Miler koji je ubacio samo tri poena, doduše, ako mu je za utehu izveo je možda potez utakmice kada je autoritativno zakucao "u lice" gorostasnom Odžu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inn

    30. decembar 2017 | 21:34

    Silobad jos u Partizanu? Gospodine Ostoja kad izgubimo sanse za 4 mesto dzabe nam pojacanja. Zar je moguce da Mornar,Fmp... imaju bolje centre? Neozbiljno za klub Partizanovog renomea. Nesposobni Danilovic,Silobad,Todoric i Vujosevic koji se u sve mesao ,doveli su od redovnog ucesnika Evrolige ,do prezaduzenog kluba sa igracima koji su dovedeni bez ikakvog plana i kvaliteta za Partizan

  • Max

    30. decembar 2017 | 21:16

    Canku ako neznas da treniras onda idi iz partizana molim te

  • Grobar

    30. decembar 2017 | 20:57

    Bruka,bruka,bruka i još 100 puta bruka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA