Peđa Stojaković me je izazvao na šutiranje trojki. Prihvatio sam, a onda je on vezao 40 trojki i isprašio mi zadnjicu!

Kada dobar šuter sretne najboljeg

  • 10

Italijanski košarkaš Marko Belineli u jednom intervjuu otkrio je koji su mu evropski igrači bili najteži rivali, a u samom vrhu našao se Peđa Stojaković.

- Dobar sam šuter, ali bacam cigle kada se uporedim sa Peđom.

Peđa je još jedan momak kog sam gledao u Evropi, ali nisam bio svestan koliko je dobar dok ga nisam sreo u Nju Orleansu. Tokom ranijih dana mog boravka tamo, prilikom treninga, Peđa me je iz zabave izazvao na takmičenje u šutiranju trojki.

Isprašio mi je zadnjicu.

Foto: AP/Tanjug

Ostao sam bez reči. Mislim, naravno da sam gubio u takmičenjima u šutu, ali nikada kao tada. Vezao je 40 trojki i to je, da oprostite, bilo j... neverovatno! Smeo bih da se opkladim u novac da je najbolji šuter sa kojim sam igrao, verovatno najbolji u NBA.

Veliki je profesionalac uz to, terao me je da budem bolji i pripremao za sve.

Godinama kasnije, dobio sam priliku da radim sa Peđom u Sakramentu i tada nije bio u timu, bio je u odelu i predstavnik kluba. On je najbolja osoba, naučio me je mnogim stvarima, kako da budem profesionalac i kako da izgradim karijeru u ovoj ligi. Nisam siguran da li bih ostao u NBA ligi da nije njega - napisao je Belineli, koji je još izdvojio Hidajeta Turkoglua i Dirka Novickog.

Inače, Belineli je ostao u NBA do dana današnjeg, 2007. je prešao iz Fortituda u Golden Stejt. Nosio je još dres Toronta, Nju Orleansa, Čikaga, San Antonija, Sakramenta i Šarlota, dok 2017. nije prešao u Atlantu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lul

    9. januar 2018 | 21:08

    legenda!

  • realno

    9. januar 2018 | 22:12

    2 puta se prijavio u trojkama na All-Staru...Oba puta izdominirao...Bukvalno ako mu ne stojiš na nogama-on pogadja...Svaka čast,Bogdanoviću ali kad ga umor savlada,kada je na evropskom igrao i pleja itd...Pedja je bio mašina...Nije stajao

  • JA

    9. januar 2018 | 21:06

    Luuuud 😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA