Gudurić dominirao u Feneru i pomogao Zvezdi, Muslijeva sjajna partija nedovoljna za trijumf (VIDEO)

Srpski košarkaši pružili dobre igre u svojim ekipama

  • 2

Košarkaši Fenerbahčea savladali su u 17. kolu Evrolige ekipu Valensiju u gostima rezultatom 80:67, a najefikasniji u redovima aktuelnog šampiona bio je srpski reprezentativac Marko Gudurić.

Furiozno su krenuli izabranici Željka Obradovića i već na početku meča rivalu stavili do znanja da su došli po pobedu. Fener je serijom 15:0 započeo utakmicu, dok je Garsija posle sedam i po minuta igre postigao prve poene za domaće, pa je već tada bilo jasno u kom pravcu će se razvijati meč.

Uspela je Valensija da konsoliduje redove kroz drugu i treću četvrtinu, pa su na ulasku u poslednji kvartal imali samo poen zaostatka za Fenerbahčeom. Međutim, ono što su započeli u prvoj deonici, košarkaši turskog tima su završili u poslednjoj.

Postigavši ukupno 29 poena u tom periodu igre, Fenerbahče je sigurno priveo utakmicu kraju i ostvario 11. evroligaški trijumf ove sezone.

Gudurić je poenterski predvodio Fener sa 15 postignutih poena, Datome je ubacio jedan manje, dok je Tompson dodao 13 poena i pet skokova. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Abalde sa 11 i Plajs sa 10 poena, što je svakako premalo da se savlada šampion.

Obzirom da je svaka pobeda na domaćem terenu izuzetno važna, Valensija ovim porazom "olakšala" i Crvenoj zvezdi koja uprkos tome što ima još dosta utakmica do kraja, ima čemu da se nada.

Makabi je u svojoj dvorani dočekao Brose, a još jedan srpski košarkaš je imao zapaženu ulogu u svom timu. "Ponos Izraela" je slavio rezultatom 90:88, a u timu Andree Trinkijerija se istakao Dejan Musli.

Rezultataska neizvesnost trajala je od početka do kraja, kada je Pjer Džekson pogodio jako bitnu trojku i, ispostaviće se, rešio pitanje pobednika, pošto košarkaši nemačkog predstavnika nisu uspeli da iskoriste svoj poslednji napad i dodatno produže neizvesnost.

Musli je za malo više od 20 minuta na parketu postigao 20 poena i dodao sedam skokova uz odličan procenat šuta za dva i sa linije za slobodna bacanja. Riki Hikman je na svoj konto upisao 23 poena, Heket 12, ali to nije bilo dovoljno da se spreči peti uzastopni poraz Bamberga.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Majkl Rol sa 23 poena, Dibartolomeo je dodao 14, Džekson 11, dok su još tri igrača ubacili po 10 poena i ostavili celokupni pozitivan utisak.

Rezultati

Panatinaikos - Barselona 84:75

Makabi - Brose 90:88

Valensija - Fenerbahče 67:80

Armani - CSKA 81:107

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA