≫ 

Ni Porzingis nije mogao protiv Jokića, Bogdan dobio dramu u Majamiju, iako mu šut za pobedu nije ušao, Bjelica solidan protiv Golden Stejta (VIDEO)

Sasvim solidno veče za tri srpska košarkaša u NBA ligi, svi su bili dvocifreni, a dvojica su ostvarila pobedu

  • 1

Srpski košarkaši imali su još jednu uspešnu noć u NBA ligi. Na parketu su bili Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Prva dvojica zabeležili su pobede, pošto je Denver slavio protiv Njujorka sa 130:118, a Sakramento protiv Majamija sa 89:88.

Nemanja Bjelica nije mogao da oseti slast pobede, pošto su aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi bili bolji od Minesote sa 126:113.

>>> Pljušte čestitke za Bogdanov odlazak na Ol star, posebno je oduševila poruka legende NBA lige (FOTO)

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Jokić je imao najistaknutije veče, bio je blizu trip-dabla, falila su mu tri skoka, pošto je imao 18 poena, 10 asistencija i 7 uhvaćenih lopti. Bogdanović je za Kingse postigao 11 poena. Imao je i šut za pobedu, koji je promašio, ali je na njegovu sreću D'Aron Foks uhvatio loptu i prikucao je za pobedu.

Bjelica je takođe ima solidan učinak za Minesotu, pošto je postigao 11 poena uz 6 skokova 3 asistencije i 2 ukradene lopte, uz dobar šut za tri poena (3 od 5).

Denver se odlepio protiv Njujorka već u prvoj četvrtini, kada je posle nekoliko minuta igre bilo +10. Manje više su Nagetsi tu prednost i imali konstantno tokom čitavog meča uz manje amplitude, kada bi se Niksi približili na 6-7 poena, ali bi potom uglavnom usledila serija Denvera koji bi se ponovo odlepio na +10, da bi u četvrtoj četvrtini došao i do maksimalnih +18, posle čega su rutinski priveli meč kraju, tako da uzbuđenja nije bilo.

Osim Jokića, u redovima Denvera su se istakli Geri Heris sa 23 i Trej Lajls sa 21 poenom. Kod Njujorka su najbolji bili Kristaps Porzingis i Majkl Bizli sa po 21 poenom.

Za razliku od meča u Denveru, u Majamiju je viđena totalno luda završnica. Bogdan Bogdanović je sa 11 poena bio treći strelac Kingsa u meču sa malo poena, a junak meča bio je De Aron Foks, koji je postigao koš za pobedu.

Iako je Majami na 5 minuta pre kraja imao 10 poena prednosti, usledila je serija Sakramenta, koji je topio prednost ''Vreline'' da bi na kraju došao i u priliku da šutira za pobedu.

Na 3 sekunde pre kraja, De Aron Foks je posle promašenog šuta Bogdanovića za trijumf, uhvatio loptu u napadu i prikucao je u koš za veliko slavlje mladih igrača Sakramenta.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

U redovima Kinsa istakao se Badi Hild sa 24 poena, koji će uz Bogdana biti na Ol star vikendu iz redova ekipe iz Kalifornije.

Zek Rendolf se istakao dabl-dablom od 10 poena i isto toliko skokova, a junak meča De Aron Foks postigao je 14 poena.

Kod Majamija je najbolji bio Goran Dragić sa 23 poena, pratio ga je Vejn Elington sa 20, dok su dvocifreni bili još samo Džastis Vinslou sa 11 i Kelin Olinik sa 10 poena.

Nemanja Bjelica se odigrao 36 minuta za Minesotu protiv Goden Stejta i bio je sloldan sa 11 poena i 6 skokova, ali protiv raspoloženih Durenta, Karija i Tompsona se nije moglo. Durent je imao tripl-dabl od 28 poena, 10 skokova i 11 asistencija, dok su Kari i Tompson postigli po 25 poena.

Foto: AP/Tanjug

U Minesoti se istakao Entoni Tauns sa 31 poenom i 11 skokova. Džamal Kraford je postigao 21, Tig 17 poena. Endrju Vigins je podbacio sa 10 poena, iako je na prethodnim mečevima bio i lider Timbervulfsa, koji i dalje igraju bez Džimija Batlera.

U poslednjem preostalom meču Oklahoma je pobedila Vašington sa 121:112 uz fenomenalnu partiju Rasela Vestbruka, koji je postigao 46 poena. Na drugoj strani je fenomenalan bio Bredli Bil, koji je postigao pet poena manje od zvezde Tandera.

Rezultati:

Majami - Sakramento 88:89

Oklahoma - Vašington 121:112

Denver - Njujork 130:118

Golden Stejt - Minesota 126:113

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzi celina prizren

    26. januar 2018 | 18:58

    Pozdrav za majstora. Uvek gledam bogdana Neka mu bog da zdravlje I srecu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA