≫ 

Alimpijević se sit načestitao Partizanu i poručio: Njima je Kup bio sve, zato su ginuli, nama je poraz motiv da uzmemo preostale trofeje

Trener Zvezde apostrofirao zasluženu pobedu crno-belih u finalu Kupa

  • 61

Sipao je čestitke na račun "večitog rivala" trener Zvezde Dušan Alimpijević posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

>>> Novica okupio igrače posle osvajanja Kupa i urliknuo tri reči na engleskom: We are fu**ing Partizan (VIDEO)

Crno-beli su početnom energijom razneli šampiona, bacili ga na konopce, a kada se evroligaš pridigao bilo je kasno, Partizan je već imao utaban put ka trijumfu koji je odbranio u neizvesnoj završnici.

Alimpijević je nekoliko puta ponovio izrečenu misao odmah posle meča: "čestitke Partizanu".

- Čestitam Partizanu potpuno zasluženo osvojeni Kup - rekao je, ne jednom mladi trener Zvezde, pa se nadovezao:

- Bili su bolji od prve do poslednje sekunde, sa ovakvim uvodom u utakmicu nismo zaslužili danas da pobedimo, bez obzira na nešto bolje drugo poluvreme, koje nije bilo dovoljno i ne može da bude dovoljno kad ovako uđemo u utakmicu.

Foto: A.Nalbantjan
Foto: A.Nalbantjan

Zvezda nije blistala na završnom turniru, protiv Čačka se provukla, FMP je jedino rutinski rešila, a Partizan je iskoristio trenutne slabosti Alimpijevićevog tima i pre svega željom, naravno i kvalitetom, slomio borbeni moral crveno-belih.

- Moram da kažem da nismo zadovoljni kako smo uopšte izgledali na turniru, a što se same finalne utakmice tiče, pokušavao sam u nekoliko navrata da objasnim da je Partizanu ova utakmica zaista značajna, da će ući sa ogromnom energijom, jer je vrlo jasna stvar. Ljudi su imali Evropu kakvu su imali, nisu ove godine u plej-ofu ABA lige i siguran sam bio da će otvoriti meč sa dobrom energijom. Iz tog razloga mislim da je to bio naš najveći problem i odatle je potpuno zaslužena pobeda Partizana. Na tome im čestitam.

Na pitanje zašto je Zvezda odigrala ceo turnir ispod svog ovogodišnjeg nivoa?

- Ne znam, da imam odgovor sigurno bismo ga rešili do finala.

Usledilo je pitanje koliko gubitak trofeja u Kupu može biti opterećujući za ekupu u nastavku sezone.

- Kao prvo, ne mislim da nam je zbog Evrolige i ABA lige ovaj trofej bio manje značajan. U Kupu ne dobijaju uvek favoriti, što je pokazala i ova utakmica. Nije plej-of, nema utakmica u kojima grešku možete da ispravite, ovde je jedna utakmica, to je bilo finale. Ostaje nam svakako ABA liga, koja nam je izuzetno značajna i koja znamo šta nosi i siguran sam da ovo ne može nam oteža, već da nas motiviše da uzmemo to što nam je preostalo, ostala dva trofeja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Detlić

    19. februar 2018 | 10:09

    Komentarisuci utakmicu sa prijateljima nakon izlaska ih hale cuo sam jedan zanimljiv komentar: "Da je veceras Tegi kao trener bio na klupi Zvezde ,mogu da se kladim da bi dobio utakmicu ... On je covek izmislio kosarku za ovog Alimpa !!! "

  • Boske

    19. februar 2018 | 08:16

    Sram te bilo

  • Bgd

    19. februar 2018 | 14:42

    Ako ti ne znaš šta je uzrok, možda mogu da pomognem: - došli ste na turnir kao grupa turista, dakle psihološka priprema =0 - dozvolio si Feldinu da se ispucava kao da je na treningu, svaki šut mu je bio nerezonski a Dobrića si držao na klupi iako je u boljoj formi od njega - Ročesti igra 8.5 minuta po četvrtini a Enis ti sedi na klupi - potpuno si zapostavio igru na centre iako su sa druge strane bile centarske "veličine" Šalić i Gagić - Većinu napada Partizana inače završavaju Veličković i Gos ali za tebe je to bila nerešiva enigma - Besomučno si forsirao Bjelicu a čovek je već duže vreme potpuno van forme. Rezime: sve si uradio pogrešno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA