≫ 

Zvezda dan ranije krenula ka Barsi zbog štrajka, Alimpijević u rasterećenosti vidi šansu protiv Pešića

Crveno-beli na "produženom" boravku u Kataloniji gde jure 11. pobedu u elitnom takmičenju

  • 4

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u sredu u Barselonu na utakmicu 25.kola Evrolige sa istoimenim klubom koja je na programu u petak od 21 sat.

Crveno-beli su put Španije krenuli dan ranije, zbog štrajka aviokompanije i kontrole leta na aerodromu u Rimu, pa će imati dovoljno vremena za pripremu utakmice sa Barselonom, ekipom koju je sredinom februara kao trener preuzeo Svetislav Pešić, i sa svojim novim-starim timom odmah stigao do trofeja u kupu.

>>> Hoćete li da opalim šamarčinu svoj trojici? Alimpijević besneo na igrače Zvezde! (VIDEO)

Crvena zvezda je u prvom ovogodišnjem susretu savladala Barselonu u Beogradu 90:82, i stigla tada do prve pobede u novoj evroligaškoj sezoni. Sada će u „Blaugrani" tražiti šansu za 11.pobedu:

- I pored činjenice da Barselona ima manje šanse za prolazak u plej-of, verujem da će odigrati takmičarsku utakmicu. Delom i zbog utiska iz prvog meča. Od tog trenutka mi smo odigrali već preko 50 utakmica u ovoj sezoni, promenilo se dosta toga u obe ekipe. I kod njih, ali i u našim redovima gde su igrači dobili svoje uloge, odnosno iskristalisalo se šta je čiji posao - rekao je u najavi meča trener Zvezde Alimpijević.

Crveno-beli su međuvremenu, pobedom nad Igokeom, overili prvo mesto u ABA ligi pred doigravanje, pa će  uKataloniji biti rasterećeni u tom smislu što su jednu važnu etapu u sezoni priveli kraju.

- Osigurali smo prvo mesto pred plej of ABA lige, i sa te strane smo maksimalno rasterećeni. Upravo i zbog toga želimo da odigramo dobar meč, i da iz te rasterećenosti pokušamo da dođemo do dobrog rezultata i ostanemo u trci za plej of. U Barseloni, dolaskom trenera Pešića, koji je odmah osvojio kup Kralja, vide se mnogobrojni pozitivni pomaci. Defanzivno ekipa je podigla nivo, i podizaće kompletno formu za nacionalno prvenstvo . Iako su imali neke poraze u Evroligi posle velikih pobeda u kupu, očekujem da će sigurno odigrati u mnogo boljem ritmu duel sa nama. Krenuli smo kompletni, Dangubić je sa nama, a odluku o sastavu ćemo doneti na dan utakmice.

Foto: ATAImages

Barsa će biti slabija za odličnog krilnog centra Adama Hangu, a Zvezda jača za pomenutog Dangubića koji se oporavio od lakše povrede i ponovo je u stroju.

- Sigurno da u svakoj utakmici želimo da pobedimo, pa i u narednom meču sa Barselonom. Oni sa druge strane, iako imaju izuzetno kvalitetan sastav, imali su svojih problema. Mi želimo da odigramo kvalitetan meč, da odigramo mirno, skoncentrisano jer jer samo tako možemo do pobede. Jesmo ih pobedili u prvoj utakmici, ali dosta toga se promenilo od tog našeg susreta, tu je sada i trener Pešić, osvojili su Kup ralja, vide se veliki pomaci u njihovoj igri. Neće nam biti lako, ali posle Laktaša, gde smo osigurali prednost domaćeg terena u plej ofu regionalnog takmičenja, ulazimo bez pritiska, ali svakako želimo da se prikažemo u dobrom svetlu - rekao je Dangubić.

Ekipa Crvene zvezde mts trenirala je u sredu uveče u "Blaugrani", uradiće to i u četvrtak u vreme utakmice, kao i na dan meča, kada je po pravilu zakazan šuterski trening u dvorani kapaciteta 5000 mesta.

Evroliga, 25. kolo

Četvrtak

Himki - Armani 18

Anadolu Efes - Makabi 18:30

Valensija - Baskonija 20:30

Real Madrid - Panatinaikos 21

Petak

CSKA - Unikaha 18

Žalgiris - Fenerbahče 19

Olimpijakos - Bamberg 20

Barselona - Crvena zvezda 21

TABELA: CSKA 19-5, Olimpijakos 17-7, Fenerbahče 17-7, Žalgiris 15-9, Real Madrid 14-10, Himki 14-10, Panatinaikos 14-10, Makabi 12-12, Baskonija 11-13, Unikaha 10-14, Crvena zvezda 10-14, Valensija 9-15, Bamberg 9-15, Armani 8-16, Barselona 7-17, Anadolu Efes 6-18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    8. mart 2018 | 16:57

    Haha, koja bre sansa

  • Lazar Mड़ञणम

    8. mart 2018 | 17:33

    I ako se Barsa skloni tu je Zoc kao i uvek kad zatreba da ppkaze koliki je Srbin i da ujedno da odgovore na postavljeno pitanje u Areni 😂. Tako da je top 8 nemoguca misija posto ce Zoc da kalkulise i u drugim mecevima.

  • čarls bronson

    9. mart 2018 | 10:34

    Mogli su i pravo iz Laktaša , da bar bolje upoznaju znamenitosti Barselone .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA