≫ 

ŠOU SRBINA U MINESOTI: Bjelica rekordom karijere rasturio odbranu Bostona, pogađao sa devet metara, ubacio šest trojki... (VIDEO)

Partija našeg asa ipak nije nagrađena pobedom

  • 9

Noć za nama u najjačoj ligi na svetu protekla je u znaku srpskog košarkaša Nemanje Bjelice koji je u porazu Minesote od Bostona odigrao meč karijere u NBA ligi!

>>> NOVI HOROR PAD U NBA: Jeziv tresak o parket igrača Bostona, kičma je mogla da pukne kao grisina (VIDEO)

U odsustvu Džimija Batlera, Bjelica je ponovo dobio sve vreme ovog sveta kod Toma Tibodoa, proveo je čak 40 minuta na terenu i za to vreme zatrpao koš Bostona kao nikad pre toga od prelaska "preko bare": ubacio je 30 poena, od toga šest trojki iz devet pokušaja, 11/16 iz igre, uz 12 skokova i dve asistencije!

Drugoplasirani tim Istoka je ipak odneo pobedu iz "Target Centra" (117:109) predvođen Kajrijem Irvingom koji je bio najbolji kod gostiju sa 23 poena.

Markus Moris je dodao 17, a Džejlen Braun, koj je u trećoj četvrtini jezivo pao na leđa posle dvoručnog zakucavanja, srećom i pridigao se, utakmicu je završio sa 14 poena.

Foto: Tanjug/Ap

Još po koje slovo o centralnoj figuri utakmice...

Odmah u povoju meča šut je krenuo Srbina, videlo se da je ovo veče samo njegovo, pogodio je dve brze trojke, a onda i treću sa blizu devet metara, do kraja još tri uz nekoliko "mis meč" situacija koje je lagano koristio protiv fizički inferiornijih čuvara.

Bjelica je bio daleko najbolji igrač u sastavu Vukova, sledeći najbolji košgeter bio je Taž Gibson sa 18 poena, podbacio je Vigins koj je dodao 13, Tauns je postigao 15...

- Moramo da shvatimo koliko fizički moramo da igramo bolje od ovog - rekao je posle meča trener Minesote Tom Tibodo, pa se nadovezao:

- To je ono što pravi razliku između veoma dobrog tima i dobrog tima.

Boston je bio u konstantnom vođstvu, nije Minesota očigledno još na tom nivou da bude u klinču sa najjačima, međutim bilo je prilike da se uđe u egal završnicu kada je upravo Bjelica pogodio još jednu trojku, za 99:92, no dalje se nije moglo. Novom serijom 5:0 Seltiksi su odbili nalet domaćeg tima i upisali trijumf posle tri vezana poraza, za sigurnu drugu poziciju na Istoku iza lidera Toronta.

Rezultati

Šarlot - Bruklin 111:125

Majami - Filadelfija 108:99

Minesota - Boston 109:117

Oklahoma - Finiks 115:87

Golden Stejt - San Antonio 110:107

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    9. mart 2018 | 07:40

    Ajmo!!! Samo kidajte!!!!!

  • Stimara

    9. mart 2018 | 07:39

    Svaka cast majstore!!! Sta bi tek bilo kad bi sutiro po 25 puta

  • ⭐⭐⭐

    9. mart 2018 | 12:00

    Bjelici samo treba samopouzdanje i sportska drskost.On ima neki strah koji ga koči.Inače Bjelica zna, otišao je tamo kao najbolji igrač Evrope, što nije slučajno. Mora samo da se opusti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA