≫ 

Igrali su u Zvezdi i bili ljubimci Delija: Evo gde su i šta sad rade crveno-beli Amerikanci? (VIDEO)

Proteklih 10 godina Zvezda je imala dosta stranaca koji su postajali ljubimci navijača. Evo gde su sada i šta rade

  • 21

Košarkaški klub Crvena zvezda imala je mnogo američkih igrača u pooslenjih 22 godine. Neki su bili kratko, neki duže, a samo su pojedini postajali ljubimci Delija.

>>> Zvezda ga željno čeka, on osvaja Ameriku: Srpski centar krči put ka NBA ligi, igra sezonu karijere (VIDEO)

Većina od njih posle Zvezde nisu imali zapažene karijere. Najbolji primer je Kvinsi Miler, koji je u Zvezdi bio "ubica" koševa, zbog čega je i potpisao za Makabi, a sada posle povrede igra u Portoriku.

Pošto ih je bilo mnogo od 1996. pa na ovamo, ovoga puta smo se ograničili samo na one u poslednjih 10 godine koji su stvarno bili ljubimci navijača. Izostavili smo one koji su samo prošli kroz klub.

Da vidimo gde su i šta sada rade

ANTONIO BURKS (2006/07)

Jedno od prvih NBA pojačanja. U dresu lokalne NBA filijale Grizlija nastupio je 81 put provodeći na terenu 10 minuta uz učinak od 3.5 poena i 1.2 asistencije.

Ostao upamćen po tome što se u jednom noćnom provodu u Klubu Taš fizički obračunao sa svojom tadašnjom devojkom koja je završila u urgentnom centru sa povredama vrata.

Foto: MN press

Ponovo se vratio u centar domaće javnosti 2009. godine kada je teško ranjen prilikom pokušaja oružane pljačke u rodnom Mefisu. Navodi se da su tri osobe opljačkale Burksa i njegove prijatelje odnevši odeću i 3.000 dolara.

Oporavio se od povreda, ali nije mogao da igra košarku više.

OMAR KUK  2007/08

Jedan od najboljih plejmejkera koje je  Zvezda angažovala i već na prvom meču imao je 16 poena i 12 asistencija u pobedi nad Hemofarmom! Imao je odličan osećaj za asistenciju kao i za igru dva na dva, koju je odlično igrao sa Tadijom Dragićevićem.

Posle Zvezde beležio je sjajne partije u Evroligi u dresovima nekoliko klubova popu Unikahe, Valensije, Milana, Kaha Laborala. Trenutno igra za Estudijantes.

Foto: MN press

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar Strasni

    9. mart 2018 | 23:37

    Neki su igrali za zvezdu a neki za FMP

  • Op op

    9. mart 2018 | 16:18

    A dzenkins a.k.a djenka????

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    9. mart 2018 | 18:59

    Јесте да није Американац али Тунџи Авоџоби!!!! Нема шансе да га се не сећате😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA