≫ 

Jokić se razgoropadio i uništio Lejkerse, Bogdan uz rekord asistencija srušio Orlando, Bobi i Teo jači od Lebrona (VIDEO)

Sva tri tima u kojima su protekle noći nastupali srpski košarkaši zabeležila su pobede

  • 3
Foto: Tanjug/AP

Dobro rezultatsko veče za srpske košarkaše u NBA ligi. Svi njihovi timovi zabeležili su pobede uz različit individualni učinak. Prednjačio je Nikola Jokić, koji je bio odličan u pobedi Denvera nad Lejkersima od 125:116. Solidnu partiju pružio je i Bogdan Bogdanović, kome je falio jedan koš za dabl-dabl, imao je 8 poena i 10 asistencija u pobedi Sakramenta nad Orlandom od 94:88.

Najslabiji učinak imali su Miloš Teodosić i Boban Marjanović, čiji su Klipersi savladali Klivlend sa 116:102. Teodosić je imao 3 poena i 6 asistencija, a Marjanović 6 poena i 3 skoka.

Kratka kriza je iza Nikole Jokića, a to je dokazao drugom uzastopnom utakmicom u kojoj je ubacio 20+ poena! Nakon što je natrpao Lebronove Kavse, sada je surov i protiv Los Anđeles Lejkersa, kojima je ubacio 21 poen, uz 6 asistencija i isto toliko skokova.

Foto: Tanjug/AP

Ovoga puta je Jokić pokazao glad za pobedom, vratila se ona iskra u oku i želja za pobedom, i sa tako raspoloženim centrom Denvera Lejkersi nisu imali šanse. Kada se lomio rezultat u poslednjoj četvrtini najpre je sjajnom asistencijom omogućio svojoj ekipi da vrati vođstvo, a zatim je košem iz odbojke posle ofanzivnog skoka na 40 sekundi pre kraja doneo svojoj ekipi nedostižnih +5 čime je meč rešen.

Srpski centar je demonstrirao fenomenalnu tehniku, napadao je koš na sve načine, leđima, pogađao levom i desnom rukom, ubacivao trojke i širio odbranu, a čim bi ga udvojili usledila bi asistencija ka slobodnim saigračima.

Na kraju je samo Džamal Mari imao poen više od Jokića, dok je 21 poen ubacio i Pol Milsap. Kod Lejkersa je najbolji bio Bruk Lopez sa 29 poena.

Bogdan Bogdanović je bio više raspoložen za razigravanje saigrača u pobedi nad Orlandom, dok ga šut nije preterano služio (3 od 12 iz igre). Ipak, upisao je 10 asistencija, što mu je dosad najviše u NBA ligi.

Iako ga šut nije išao, kada je bilo najpotrebnije pogodio je trojku kojom je rešio meč i na tri minuta pre kraja doneo je Sakrmentu nedostižmnih +10, koje Orlando nije mogao da stigne.

Foto: Tanjug/AP

Najbolji u redovima Sakrementa bio je Geret Templ sa 23 poena, 18 je postigao Kosta Kufos, a 15 Vins Karter.

Kod Orlanda se istakao Džonatan Simons sa 25 poena.

Teodosić je izgubio mesto startera od Ostina Riversa, pa nije imao bolji učinak, ali i generalno nije mnogo šutirao u pobedi nad Klivlendom. Postigao je samo jednu trojku, i imao je još dva promašaja iz igre. Raspoloženiji je bio za asistencije, kojih je za 18 minuta imao 6.

Na ovom meču je šansu dobio i Boban Marjanović, koji je uibacio 6 poena za 9 minuta u igri. U jednom momentu su upravo on i Teodosić imali odličnu kominaciju koju je srpski centar završio poenima pod košem.

Kod Klipersa se istakao Tobijas Heris sa 23 poena, De Andre Džordan je ubacio 20 uz 23 skoka Montrezl Harel je imao 20, a Lu Vilijams i Ostin Rivers su postigli po 15 poena.

U redovima Klipersa se istakao Lebron Džejms sa 25 pooena i 10 skokova, pratili su ga još samo Leri Nens sa 16 i Džej Ar Smit sa 15 poena.

Dva najbolja tima NBA lige zabeležila su poraze. Hjuston je izgubio u Torontu, dok je Golden Stejt pao u Portlandu, tako da bitka za prvo mesto na zapadu ostaje na istom odstojanju.

Rezultati:

Detroit - Čikago 99:83

Indijana - Atlanta 112:87

Toronto - Hjuston 108:105

Memfis - Juta 78:95

Milvoki - Njujork 120:112

Nju Orleans - Vašington 97:116

Denver - LA Lejkers 125:116

Sakramento - Orlando 94:88

Portland - Golden Stejt 125:108

LA Klipers - Klivlend 116:102

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    10. mart 2018 | 09:49

    bobi i teo donekle losi,ali gledano na bobija on je odigrao dobro,posto dosta utakmica presedi na kupi.jokic je odlican, bogdan je mogao makar dabl dabl.. ali sve je to ok, samo neka igraju, a veceras je bjelica ako se ne varam,moram da vidim pa da ispratim taj duel

  • Gangula czv

    10. mart 2018 | 10:12

    Jokić je tata.....

  • Crna Gora voli Partizan

    10. mart 2018 | 14:55

    I Jokica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA