≫ 

Zvezda pobedom završila regularni deo lige: Enis trojkama spalio mrežice Cibone! (VIDEO)

Za kraj pukla stotka

  • 7

Košarkaši Crvene zvezde  pobedili su Cibonu u poslednjem, 22. kolu Aba lige 107:69, koje rezultatski nije imalo nikakav značaj. Ipak, kako je i najavio pre početka ovog duela, trener Dušan Alimpijević nije hteo da kalkuliše, već je želeo da pobedom pred svojim navijačima, dočeka plejof meč koji sa Mornarom igra u nedelju.

>>>Zvezda vratila stare cene karata za Evroligu pred meč protiv Valensije

Zvezda je igrala prilično agresivno u odbrani od samog početka, što 8 izgubljenih lopti gostiju, samo u prvoj četvrtini, i pokazuje. Ulazak Branka Lazića i Dilana Enisa dodatno je pokrenuo domaće koji su trojkama bukvalno uništavali koš protivnika.

U jednom momentu otišla je Zvezda i na plus 19, Enis je šutirao bez promašaja 4/4, ali je onda Cibona ušla u šutersku seriju, pa je sa 10 vezanih poena, od kojih su tri trojke, smanjila rezultat do kraja poluvremena na 48:36.

Na početku treće deonice Zvezde je zaigrala kao i na početku meča. Igru je bazirala na jakoj odbrani i šutevima za tri poena, za koje Zagrepčani nisu imali rešenja. Čak 34 ubačenih poena u ovoj deonici dovoljno govori koliko su crveno – beli bili šuterski raspoloženi i dominantni.

Ipak, svu snagu domaći su pokazali u poslednjoj deonici. Po oprobanom receptu koji je dao rezultat,“jaka odbrana, pa šut za tri” uništavali su koš protivnika koji nije imao ni ideju kako da zaustavi Dilana Enisa i Dobrića koji su bili skoro pa nepogrešivi sa distance. Naročito se istakao Enis šutem za tri 7/7. Koliko je bio raspoložen za igru govori i podatak da je u regularnom delu lige za Zvezdu ubacio 10 trojki dok je večeras imao čak  sedam.

Da podsetimo, prvi plejof meč sa Mornarom, crveno- beli igraju u nedelju 18. marta, drugi je na programu 25. marta dok je, eventualni, treći, odlučujući susret planiran za poslednji dan ovog meseca.

CRVENA ZVEZDA - CIBONA 102:64 (24:14, 24:22, 34:17, 25:16)

Crvena zvezda: Kešelj, Davidovac 5, Lazić 6, Antić, Dobrić 18, Feldin 12, Janković 5, Ročesti 8, Omić 6, Lesor 16, Enis 21, Bijelica 10

Cibona: Bilinovac 8, Uljarević 13, Ratkovica , Žorić, Ćorić 6, Gilbert, Novačić 11, Bošnjak 12, Rozić, Ljubičić 8, Tomas 5

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    12. mart 2018 | 17:58

    Samo za debile nema rezultatski znacaj, treba da pobede zbog hemije, da pokazu sta treniraju a ne...

  • Vaše ime

    12. mart 2018 | 19:41

    Svaka cast za utakmicu!Da je vise ovakvih...Ipak ovo je samo cibona. Idemo jos jace u nastavku sezone!

  • Ja..RS

    12. mart 2018 | 19:47

    Nesto se se usutili veceras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA