≫ 

Bogdan imao noć za pamćenje, ponovo je najefikasniji Kralj, Vestbruk tripl-dabl mašina, Hardenu teksaški derbi (VIDEO)

Srpski košarkaš izrasta u lidera svoje ekipe

  • 8

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su od Oklahome 106:101 uz odličnu partiju Bogdana Bogdanovića koji je bio najefikasniji u redovima poražene ekipe.

>>>Pogledajte kako je Dilan Enis sa 7 trojki i bez promašaja rasturio Cibonu! (FOTO) (VIDEO)

Bogdan Bogdanović polako, ali sigurno, postaje prvi "kralj" Sakramenta. Iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije i može se reći da je period privikavanja na NBA za njega prošlost, što je noćas sa ubačenih 19 poena, za 29 minuta na parketu, i uz šut iz igre 6-11 za dva, 3-7 za tri, 4-5 sa linije penala i pokazao.

Uz sve to imao je osam skokova, tri asistencije, jednu izgubljenu loptu i tri lične greške.

Pogledajte njegovu maestralnu partiju i postignute koševe protiv Tandera:

Ipak, Kraljevi su treći put uzastopce poraženi od Oklahome, koja je tokom čitavog meča imala inicijativu i koja je samo u dva navrata dozvolila ekipi iz Kalifornije da povede i to samo sa +1.

U redovima Tandera najviše se istakao Rasel Vestbruk koji je stigao do svog 99.tripl dabla u karijeri. Imao je 17 poena, 11 asistencija i deset skokova.

Ispred njega, na večnoj listi NBA lige su samo još tri legendarna igrača - Džejson Kid (107), Medžik Džonson (138) i Oskar Robertson (181).

Pored Vestrbruka, najefikasniji u ekipi Oklahome su bili Karmelo Entoni i Pol Džordž koji su dali po 21 poen.

Kod Kingsa, pored Bogija,  koji je bio najefikasniji, istakli su se Džastin Džekson i Geret Templ sa po 15 poena, Dearon Foks imao je dabl-dabl od 11 poena i 10 asistencija, dok je Zek Rendolf meč završio sa deset poena.

Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane teksaški derbi pripao je Hjustonu.  Džejms Harden ubacio je 28 poena, a "Brada" je naročito bio raspoložen u 3. deonici kada je postigao čak 16 poena. Sparsi su u rezultatskoj krizi, što se videlo i meču sa Hjustonom. Izgubili su 5 od 6 mečeva pa se i plejof dovodi u pitanje jer su sada na deobi 8. mesta sa Denverom, našeg Nikole Jokića, i Jutom.

Rezltati noćašnjih utakmica:

Hjuston - San Antonio 109:93

Memfis - Milvoki 103:121

Oklahoma - Sakramento 106:101

Portland - Majami 115:99

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ultra

    13. mart 2018 | 08:07

    Sta je ovde za pamcenje?nek mi neko objasni,zahvaljujem.

  • Miloje Bubanja

    13. mart 2018 | 09:24

    moze on bolje,ali i ovo je dobro, samo sto bogdan jos nije imao dabl dabl, 10+ poena i uz to 10 ili vise skokova odnosno asistencija.. ili blokadi ili ukradenih lopti... on jos nije upisao dve statistike po 10+

  • Ivana

    13. mart 2018 | 13:05

    Bogiii car!❣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA