≫ 

Jokić dvocifren, ali su ga Šarić i Embid izludeli! Bjelica očajan u šokantnom porazu Minesote (VIDEO)

Loše veče za srpske košarkaše i njihove timove koji se bore za plej-of zapadne konferencije NBA lige

  • 1
Foto: AP/Tanjug

Ekipe srpskih košarkaša doživele su poraze u protekloj noći u NBA ligi. Denver je izgubio na gostovanju Filadelfiji, koja je bila bolja sa 123:104, dok je Minesota iznenađujuće poražena u svom Target centru od Memfisa sa 101:93.

Grizlisi su ove sezone druga najlošija ekipa u NBA, dok je Minesota na svom terenu uglavnom sigurna, pa je ovaj poraz još veće iznenađenje, naročito što se Minesota grčevito bori za plej-of.

Trenutno imaju dve pobede više, ali i meč manje od Denvera, koji je prvi koji ih ugrožava.

Dobro je za Bjelicu i drugove što i Nagetsi nisu imali uspeha u Filadelfiji.

Nikola Jokić je za svoje standarde imao prosečan meč, pošto je postigao 14 poena i imao 7 skokova i 4 asistencije. Nije ga na ovom meču služio šut, pošto je imao samo 28,6% iz igre (4 od 14 ukupno, 1 od 2 za tri), dok je sa penala pogađao 5 od 6.

Imao je i velike probleme u odbrani, gde često nije mogao da zaustavi centarsku liniju 69-ersa, Džoela Embida i Darija Šarića, koji su postigli po 20 poena i bili su predvodnici Filadelfije uz Džej Džej Redika (19 poena) i Roberrta Kovingtona (18 poena).

Možda i najvažniji momenat ovog meča za Filadelfiju bio je povratak Markela Fulca, 1. pika sa drafta, koji je teže povređen pred početak sezone.

On je za 14 minuta na parketu imao 10 poena, 8 asistencija i 4 skoka i predstavljaće veliki pojačanje za Filadelfiju u plej-ofu.

Foto: AP/Tanjug

Kod Denvera se izdvojio Vil Barton sa 25 poena, Džamal Mari je ubacio 17, a Pol Milsap 16.

Ako je Jokić imao prosečan meč, za Bjelicu možemo da kažemo da je imao pravi horor, jer za 22 minuta u igri nije uspeo da postigne poen i jedini učinak bila su mu 4 skoka i po jedna asistencija i ukradena lopta.ž

Foto: AP/Tanjug

Promašio je svih 5 šuteva iz igre, od čega su tri bila za tri poena. Džef Tig je bio najefikasniji sa 25 poena, dok su Vigins i Gibson postigli po 18. Najjače oružje Vukova, Karl-Entoni Tauns je imao prosečnih 15 poena i 12 skokova.

Foto: AP/Tanjug

Kod Memfisa se dabl-dablom izdvojio Mark Gasol sa 20 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Efikasniji od njega bio je Vejn Sleden sa 23 poena.

Rezultati:

Šarlot - Njujork 137:128

Detroit - LA Lejkers 112:106

Filadelfija - Denver 123:104

Minesota - Memfis 93:101

Finiks - Boston 94:102

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA