≫ 

Ogroman pritisak je na Zvezdi: U Mornaru veruju u čudo i bez Lukovića

Barani svesni da im se pruža istorijska šansa

  • 5

Malo ko je u Mornaru na početku sezone verovao da će ekipa igrati plej-of ABA lige, još manje je bilo onih koji bi se kladili na egal seriju sa Zvezdom i treći meč koji će odlučiti finalistu regionalnog takmičenja.

>>> Čović se obratio zvezdašima pred majstoricu sa Mornarom: Spremni smo na nove udare - svi u Pionir!

Potajne želje Barana se ostvaruju - na pobedu su od fiala ABA lige!

Rival je najteži mogući, i to u gostima, ali drugi meč i pobeda u "Topolici" pokazala je igračima Mornara da je Zvezda i te kako ranjiva. Uzdaju se Barani u šut Nidama i Vranješa, loš dan crveno-belih, pritisak koji je nesumnjivo na strani Beograđana...

Da li je čudo moguće?

- Ulog je ogroman, pritisak je veliki na našeg rivala, nije u pitanju samo ova sezona nego i iduća. A nama nadu niko ne može uzeti - kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

- To što mnogi kažu da ne možemo ništa da izgubimo samo nam, prema mom mišljenju, odmaže, jer igrači, ako ne shvate tu rečenicu na pravi način, mogu opušteno da uđu u meč. Pokušaću da ih ubedim da je ta neopterećenost rezultatom bitna jedino ako može da ih motiviše da pruže svoj maksimum. Nadam se da ću uspeti u tome - dodao je Pavićević.

Mornar je prošlog vikenda na svom parketu prvi put porazio Zvezdu u ABA ligi, nakon sjajne šuterske večeri Derika Nidama i Nemanje Vranješa. Za novi trijumf trebaće još jedno takvo izdanje, ali i većeg broja igrača...

- Očekuje nas veoma teška utakmica u Beogradu protiv Zvezde koja je favorit. Ukoliko budemo zaigrali kao u drugoj utakmici u Baru imamo čemu da se nadamo. Verujem da će tako i biti, da ćemo odigrati pametno u napadu i jako u odbrani, jer jedino tako možemo da pariramo Crvenoj zvezdi. Uroš Luković je odradio dva treninga sa nama, nadam se da će moći da nam pomogne, a koliko - videćemo - rekao je centar Radoje Vujošević.

Postoji mogućnost da protiv Zvezde zaigra i Uroš Luković, ali ona nije velika.

- Luković je van trenažnog procesa gotovo mesec dana. Godi njegova želja i volja da pomogne ekipi, ali moramo biti objektivni - šanse da zaigra su vrlo male - zaključio je Pavićević.

VIDEO: Amerikanac koji bi da bude Srbin zbog Bogdana Bogdanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NA NOVOJ ADRESI

    1. april 2018 | 14:16

    Napred MORNAR,GAZI🍄🍄🍄

  • ⭐⭐⭐

    1. april 2018 | 18:27

    Hsh a Luković bi im pomogao nešto? Alo ljudi Luković.. o čemu vi pričate? 40 razlike za Zvezdu.

  • Delije-Republika Srpska

    1. april 2018 | 15:26

    IDEMO DALJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA