≫ 

Bogovska partija Jokića uz 10. tripl-dabl sezone za Denverov san o plej-ofu: Srpski duel odlučuje u poslednjem kolu! (VIDEO)

Nova neverovatna partija srpskog centra koji je došao do jubilarnog trostrukog učinka u sezoni

  • 1

Nikola Jokić u duelu sa igračem Portlanda Šabazom Napijerom; Foto: AP/Tanjug

Denverov san o plej-ofu i dalje živi! Zahvaljujući Nikoli Jokiću! Srpski centar odigrao je novu neverovatnu partiju u pobedi Denvera nad Portlandom od 88:82!

Ostvario je svoj 10. tripl-dabl ove sezone uz 15 poena, 20 skokova i 11 asistencija! Jokić je uz to imao i 2 ukradene lopte i jednu blokadu.

>>> Veliko priznanje za Jokića - Denver je na ovo čekao osam godina!

Iako ga šut na ovoj utakmici nije išao (5 od 14 iz igre, 1 od 4 za tri poena), nadoknadio je to dobrim izvođenjem slobodnih bacanja (4 od 4), ali i sjajnim razigravanjem saigrača, pre svega Vila Bartona koji je bio najefikasniji sa 22 poena.

Jokić je sa 15 poena bio drugi strelac svoje ekipe, dok su dvocifreni bili još samo Džamal Mari i Geri Heris sa po 12 poena.

Kod Porlanda se istakao Demijen Lilard sa 25 poena, dok je Jusuf Nurkić imao fenomenalnu partiju sa 20 poena i 19 skokova.

Jusuf Nurkić, Demijel Lilard i Al Faruk Aminu posle poraza od Denvera; Foto: AP/Tanjug

Bio je ovo izuzetno tvrd meč, možda i najtvrđi za Denver ove sezone, a ulog je bio ostanak u trci za plej-of. I uspeli su Nagetsi da dođu do velikog trijumfa i da sebi omoguće plasman u plej-of! Prvi korak je načinjen, sada im ostaje novo veliko finale - direktan duel protiv Minesote za mesto u plej-ofu.

Biće do direktan duel Jokića i Bjelice, koji će u međusobnom meču odlučiti ko ide u plej-of. Meč je na programu u noći između srede i četvrtka od 2 ujutru.

Jokića šut možda nije išao, ali je pogodio jednu od najbitnijih trojki, kao i jedan težek šut sa vrha reketa, u momentima kada se "lomio" meč i kada je Denver došao do minimalne prednosti, koju je sačuvao do kraja meča.

Boban Marjanović je bio na ivici dabl-dabla za 13 minuta na parketu u porazu Klipersa od Pelikansa (113:100). Srpski div je postigao 12 poena i imao 9 skokova.

Ostali srpski igrači se nisu proslavili preterano. Bjelica je u trijumfu Minesote nad Denverom (113:94) postigao 2 poena uz 5 skokova, 2 asistencije i 2 blokade. Bogdan Bogdanović je u porazu Sakramenta od San Antonija (98:85) postigao takođe dva poena uz po dva skoka i dve asistencije, uz loš šut iz igre (1 od 8).

NBA rezultati:

Detroit - Toronto 98:108

Bruklin - Čikago 114:105

Majami - Oklahoma 93:115

Njujork - Klivlend 109:123

Milvoki - Orlando 102:86

Minesota - Memfis 113:94

San Antoni - Sakramento 98:85

Denver - Portland 88:82

LA Klipers - Nju Orleans 100:113

VIDEO: Pogledajte šta je trener Nagetsa rekao o Jokiću na srpskom jeziku

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    10. april 2018 | 08:59

    sad vidim zasto nije imao barem 20 poena.. ljudi trebao sam da gledam utakmicu ali sam zaspao.. ali hoce da kaze da je u zadnjih 5 utakmica izmedju denvera i portlanda svaki put bolji ucinak imao jusuf nurkic.. sem sto on slabo funkcionise sa asistencijama,ali dobro to ispravi sa blokadama, dobar je igrac. nije bolji od jokica,ali nije nista ni gori, bogdan ocajan 2 poena 1/8 iz igre.. bjelica nikad ni ne sutira mnogo, ali mislim da ce minesota otici u plej off.. posto je trebao da se vrati dzimi batler.. onda onaj amerikanac derik rouz je poceo od skoro da igra, i krenulo ga je polako.. ako minesota ode u plej off.. preskacu ekipu na koju budu naisli,makar to bili i hjuston i golden stejt,a ako denver prodje, denver moze da izbaci sampione,ali djuston ne moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA