≫ 

Vins Karter za Telegraf: Svaki put me oduševi kad vidim kako Bogdan zakucava u moju čast! (VIDEO)

Vins Karter, iako je u januaru ove godine proslavio 41. rođendan, sa nesmanjenim žarom pristupa NBA utakmicama i povremeno nas obraduje zakucavanjima kao u starim danima.

  • 0

Video je sniman Motorola X4 telefonom

Sada Karter ima novu ulogu u Sakramento Kingsima, zadužen je da neprocenjivo NBA iskustvo prenese na talente, a naročito dobar odnos ima sa našim Bogdanom Bogdanovićem.

O tome je za Telegraf sa zadovoljstvom pričao, iako Bogdan ima malo drugačiji tretman od mlađih rukija jer je već afirmisan evropski igrač sa velikim klupskim i reprezentativnim uspesima.

>>> INTERVJU Bogdanović za Telegraf o svim tajnama i zabludama NBA, ol staru, Jokićevom savetu, Karterovoj taliji... (VIDEO)

Ipak, NBA liga je potpuno drugačija dimenzija, zbog čega je Karter uvek tu za Bogija.

Printskrin: Instagram/Sacramento Kings

>>> Hoću još jednog Srbina pored Bogdana: Daga Kristija preplavile emocije zbog Divca, Peđe i Srbije (VIDEO)

Posebno je zanimljivo što je Vlade Divac lično na kućnu adresu Kartera došao kako bi ubedio Vinsa da spakuje kofere i u smiraj karijere obuče dres Kingsa.

Nije Vinsu bilo potrebno mnogo vremena da odluči, dobro se znaju još iz najboljih igračkih dana, jedan je posebno bio bolan za Divca, stariji navijači se sigurno sećaju kucanja preko naše legende i ne samo preko Divca.

Karter je na OI 2000. izveo najbolje zakucavanje ikada preskočivši Francuza Federika Vajsa visokog 218 cm.

Isto je uradio i protiv Divca u NBA. To je sada predmet njihovih šala, a Karteru prija uloga produžene ruke trenera na klupi Kraljeva, naročito kada sprema savete za Bogdanovića.

- Znali smo da dolazi igrač iz naporne sezone, znali smo da je jako sposoban i da će biti vrlo dobar igrač. On je jedan od onih ljudi koji postavljaju mnogo pitanja. Proučava igru, postavlja pitanja i mnogo se trudi. To je ponekad i loše. Kada bi trebalo da se odmori, on želi da bude još bolji, nastavlja da radi - kaže Karter.

- To je ono što se traži od igrača. On igra profesionalno košarku. Daje šta je potrebno. Razume da je ovo drugačija igra, daje sve od sebe, brine o svom telu, ali raspravljamo se zbog povreda. Impresioniran sam njime i njegovim pristupom. On želi da postane zvezda.

Posle jednog od njegovih najboljih zakucavanja iz dosadašnjeg perioda u NBA, protiv Bostona, pogledao je pravo u vas?

- Dao sam mu jednu od mojih narukvica i on je rekao da mu je ona pomogla da zakuca. Znate, takvo je naše prijateljstvo. Bio sam srećan da vidim to i svaki put kada pogledam video, nasmejem se.

Ceo intervju možete pogledati u video snimku na vrhu vesti.

VIDEO - Bogdan Bogdanović o savetima koje je dobio od Nikole Jokića

Foto - Ilustracija: Telegraf/Wikipedia

(Bojan Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA