≫ 

Psihološke igre Čovića: Znalo se da će Zvezda da igra, ovaj trik mu je uspeo protiv Partizana 1998!

Predsednik Zvezde je želeo da psihološki uzdrma domaćina izjavama da neće igrati, jer je i sam znao da bi žestoko bili kažnjeni za takav potez

  • 14

Iako je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović najavio da njegovi košarkaši neće izaći na teren hale Morača kako bi odigrali četvrti meč finala ABA lige sa ekipom Budućnosti, to se nije dogodilo.

>>>Džikića pitali za Zvezdinu najavu nedolaska na 4. meč: Uzvratio je Čoviću udarivši u najbolniju tačku! (VIDEO)

Nezadovoljan suđenjem i tretmanom koji zvezda ima u Podgorici, Čović je tokom subote izjavio:

- Gotovo sigurno nećemo večeras izaći na parket u "Morači". Ljudi kažu da je jutro pamentnije od večeri. Prvo poluvreme je dobro proteklo, a od treće četvrtine se sve promenilo. Šta se dogodilo u poluvremenu? Prvo su bile pretnje. A drugo, to što je možda porasla tarifa. Kada se zna da je Rems imao polufinalne utakmice u plej-ofu, u Baru i Beogradu bila je krađa.

Ipak, još jedno važno pitanje koje se postavlja jeste: Da li je samo reč o psihološkoj igri prvog čoveka crveno-belih?

Podsetimo i 1998. godine u plej-ofu domaće lige dogodila se slična situacija. Igrlai su Partizan i FMP,  a prvi čovek FMP-a bio je sadašnji predsednik Zvezde, Nebojša Čović. Sistem takmičenja je bio takav da je Partizan, iako bolje plasiran, prvu utakmicu gostovao slabije plasiranom "timu iz predgrađa", koji je u tom prvom meču lako slavio sa 97:87.

Foto: KK Budućnost VOLI

Za drugi, odlučujući meč, koji je pobedniku donosio finale sa Crvenom zvezdom, Partizan je otvorio kapije Pionira i dao besplatan ulaz.

Ipak, kako je bilo problema u suđenju, nezadovoljni FMP je najavio da neće izaći na teren. Igrači su u opremi bili u  autobusu. I kada se mislilo da će Partizan službenim rezultatom otići u finale, dok su navijači na tribinama slavili, košarkaši FMP-a su izašli na teren i posle produžetka dobili i drugi odlučujući susret.

Enis se nije proslavio protiv Crnogoraca Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

Predsednik crveno-belih u izjavi za Telegraf osvrnuo se na "zakulisne igre" koje su prethodile velikom finalu Crvene zvezde i Budućnosti i osvrnuo se na "krivce" za ovu odluku.

- Nema definitivne odluke. Nećemo igrati ako se ne napravi sudijska ekspertiza. Ono što je evidentno, to je da je Bokan ušao u sudije. Ali, ono što je zbunjujuće, to je da je gospodin Rems delegirao takve sudije. Pa se onda postavlja pitanje da li je Bokan ušao i u gospodina Remsa i u ostale strukture lige?

Bilo kako bilo, tokom istorije ako je reč o "taktici", ona je davala je rezultat. Međutim, ako se ispostavi da je sve navedeno od strane predsednika Zvezde tačno, cela liga će dobiti potpuno drugačiji smisao, a možda i potpuno nove timove.

Jedno je sigurno, da se Zvezda nije pojavila, po propozicijama lige bi snosila sledeće sankcije: Bila bi kažnjena sa 5.000 evra, službeni rezultat bi bio 20:0 za Budućnost, a postoji još jedna sankcija.

Ukoliko ekipa samovoljno napusti teren pre kraja meča, a ne vrati se na poziv sudije u roku od pet minuta, biće isključena sa meča i neće moći da nastupi sledeće godine.

Čak je i Džikić psihološki pripremio ekipu za Zvezdin izlazak na teren.

- Čekaj, samo malo, da ti kažem, 47 godina imam... Vidite, kad je veliki ulog, pomeraju se granice tih nekih sredstava. Ali... To je, ljudi, normalno. To je zaista normalno. Okej, probaš sve da osvojiš, ko se toga posle seća - rekao je u svom stilu Džikić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karma

    15. april 2018 | 15:06

    Zna li neko sta je sa Nebojsom brine me sto ga nema

  • Mister No

    15. april 2018 | 14:16

    Ja i dalje cekam saopstenje. Ziv nisam dok ga ne cujem. Osecam da ce biti patetike i kukanja kao nikad pre. E sad ste u bunaru iz koga cete tesko napolje. A smejali ste se partizanu, ali sad je djavo dosao po svoje.

  • Vladimir

    16. april 2018 | 07:34

    Koliko treba da budes smotana pa da ni sopstvenu ligu osvojiti nemožeš....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA