Tragedija za zemlju košarke: Srbija bez evroligaša prvi put od 2001!

Veliki šamar za našu košarku u Podgorici

  • 46

Košarkaši Crvene zvezde ostali su bez Evrolige, a samim tim, i Srbija bez prilike da ugosti najbolje timove starog kontinenta.

Budućnost je osvojila prvu titulu Jadrana u svojoj istoriji, izvadila vizu za Evroligu u sezoni 2018-2019, pa Srbija više nema predstavnika u najjačem takmičenju.

Podgoričani će u Evroligi igrati prvi put još od 2003. godine, istovremeno, Zvezda je propustila priliku da četvrti put u nizu osvoji ABA ligu i overi kartu za novu sezonu.

Jedanaest mesta za Evroligu je zaključano A licencom, jedno mesto dobija ABA liga, pa nema trenutnih opcija da crveno-beli odu u elitno takmičenje.

Ipak, pitanje Panatinaikosa može da otvori samo crveno-belima opciju, zbog sukoba čelnika zelenih sa organizacijom takmičenja.

Partizan je bio redovan učesnik od 2001/02 do 2013/2015. godine, kada je došao do Top 16 faze, a Zvezda je od 2013/14 učestvovala u Evroligi.

VIDEO - Frka posle meča Zvezda - Budućnost

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    15. april 2018 | 01:16

    Tragedija je mnogo dublja i debelo kasnite. Mi smo zemlja košarke, a za 100 godina imamo samo jednog prvaka Evrope - Partizan i to samo jednom u svojoj istoriji. Zvezda bre sa Mokom Slavnićem, Kapičićem i Ducijem Simonovićem nije bila prvak Evrope. Uz to u ta vremena uvek si mogao da računaš da na duže staze imaš takve genijlace u timu, dakle nije bila opasnost da posle 1-2 uspešne sezone napuste klub i odlepršaju u inostranstvo. Lagano je mogao da se gradi ubitačan tim. Šta reći o tadašnjem Zvezdinom treneru, inače Bati Đorđeviću. Međutim nije samo on bio krivac, već smo na delu imali konstantno nespobne uprave i gomilu trenera koji su pokazaivali kao nespobni da sa super igračima osvajaju titule prvaka Evrope. Željko Obradović je sa Partizanom to uspeo i naučno dokazao kakvi nespobnjakovići i demagozi su obitavali decenijama u našoj košarci. Nisu samo sa reprezentacijom titule osvajali Paspalj, Divac, Đorđević, Danilović ... I pre njih je bilo mnogo nenormlano dobrih igrača koji su godinama igrali za naše srpske klubove i ponavljam nisu postajali prvaci Evrope sa našim klubom. Šta to sa nama nije kako treba, hoće li se neko jednom zapitati.? Ne valja organizacija i gomila pogrešnih i umišljenih likova koji vode glavnu politiku u našim klubovima...

  • Vojkan

    15. april 2018 | 00:04

    Tragedija za Srbiju je kad je ovaj mutant poceo da nas predstavlja za euro ligu

  • Igor Obrenovac

    15. april 2018 | 01:29

    Zasto tragedija? Ne mozemo ocekivati da ce Partizan i CZ svake godine osvajati ABA ligu. Buducnost i Cedevita ulazu mnogo, dogodine kazu da ce Olimpija imati budzet od 8 do 10 miliona evra. Svesno smo usli u ovo kolo i prihvatali pravila igre, a ako je Partizan preziveo bez EL, prezivece i CZ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA