≫ 

Durent za Telegraf o Srbima u NBA: Čoveče, tako ste mala zemlja, a tako ponosna i sa toliko velikih igrača! (VIDEO)

Lepe reči Durenta dirnuće sve ljubitelje košarke u Srbiji

  • 23

Jedna od najvećih NBA zvezda, Kevin Durent, ima visoko mišljenje o srpskim košarkašima, protiv kojih često igra na klupskom nivou, ali ne zaboravlja ni duele na Olimpijskim igrama.

>>>Vins Karter za Telegraf: Svaki put me oduševi kad vidim kako Bogdan zakucava u moju čast! (VIDEO)

Pamtimo i mi dobro Olimpijske igre, bili smo blizu čak senzacije u grupnoj fazi, gde smo dobro namučili Amerikance i poklekli posle drame sa 94:91.  U meču za zlato, selekcija SAD je igrala maksmalno angažovano i deklasirala nas je sa 96:66, pa se ovih susreta setio i Durant (u finalu ubacio 30 poena, Nedović je bio naš nejefikasniji igrač tad sa 14).

Uoči meča Sakramento Kings - Golden Stejt Voriors, ekipa Telegrafa bila je u svlačionici šampiona NBA lige, koji imaju težak zadatak da ove sezone odbrane tron, a bilo je oscilacija i padova, uz povredu Stefa Karija koji je propustio završnicu sezone pred početak plej-ofa.

Iako nije bilo mnogo vremena pred početak duela u Golden 1 Centru, Durent je pokazao veliku profesionalnost i sa oduševljenjem je za čitaoce iz Srbije odgovarao na pitanja Telegrafa.

  • Čim je čuo odakle dolazimo, uz veliki osmeh je izneo stav o tome kako mala zemlja sa Balkana ima toliko igrača u NBA ligi.

- O čoveče da, vi baš volite ovu igru koja je globalna! Mala ste zemlja, a imate toliko igrača u NBA. Mislim da je to motiv svim vašim mlađim igračima i pokazatelj da mogu da uspeju i da zaigraju ovde. Jako sam ponosan što sam i ja deo igre koja je globalna i što sve to utiče na toliko mnogo ljudi, možete i vi da budete ponosni na svoje momke ovde. Kao što si rekao, kolika je vaša zemlja a kakve igrače imate u NBA, čast mi je što smo na istom terenu.

  • Večeras igrate protiv Bogdana Bogdanovića?

- Da, igrao sam protiv njega i na Olimpijskim igrama i impresioniran sam njegovom igrom. Drago mi je što je uspešan u NBA.

  • Ranije su Vlade Divac i Peđa Stojaković igrali u Kingsima, klubu u čijem su sad menadžmentu. Da li ste ih pratili ranije?

- O čoveče. Svakako da sam ih gledao. U Evropi se takođe igrala dobra košarka, oni su najbolji pokazatelj dobrog talasa koji je odatle došao u NBA, a drago mi je da su takvi ljudi kao oni u kancelarijama klubova ovde. Oni znaju kako košarka funkcioniše.

VIDEO - Kako je Bogdan Bogdanović zavoleo treninge uz Duleta Vujoševića

  • Ranije su Vlade Divac i Peđa Stojaković igrali u Kingsima, klubu u čijem su sad menadžmentu. Da li ste ih pratili ranije?

- Mislim da je i prošla sezona bila interesantna. Ovo je nova godina i sve je kao i uvek. Glavni timovi se bore za rezultate. Jako je zanimljivo igrati u NBA i jako samo zahvalan što igram ovde. Dosta timova se bori za titulu, da, svi se takmiče. Svaki tim u plej-ofu ima visoke ciljeve i nada se finalu, tituli i to je lepota ove lige. Definitivno sam zahvalan što imam mogućnost da nešto uradim.

  • Pred ovaj meč, bili ste isključeni protiv Milvokija, to je bilo čak peto isključenje u NBA ligi ove sezone?

- To je sve uzbudljivo i deo igre, igram svake noći, radujem se što imam priliku da izađem na teren iz večeri u veče. Nemaju mnogi mogućnost da igraju utakmice kakve vole svakog dana - poručio je Durent, aludiravši da ne mari previše za ovakve ispade u NBA ritmu gde se sve brzo zaboravlja.

  • Kad se Stef Kari vrati, da li mislite da ćete biti u dobroj kondiciji za završnicu plej-ofa?

- Svakako. Mislim da će sve biti u redu - najavio je Durent zajednički pohod na titulu, svoju drugu u NBA od prelaska iz Oklahome, koji je mnoge u NBA 2016. šokirao i zaboleo.

VIDEO - Pogledajte i kako je izgledala cela uvertira za Kings - Voriors iz ugla Telegrafa, uz specifično zagrevanje Duranta

Daljinac

(Bojan Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miami

    15. april 2018 | 19:47

    Nismo mala drzava, nego velika nacija. E sad kad bi ovaj znao koja je razlika izmedju te dve stvari. Velicinu nacije ne odredjuje broj, jer nismo zivotinje, nego dostignuca u nauci, istoriji, kulturi, sportu itd.

  • Srbin

    15. april 2018 | 18:26

    Zato sto imamo slavnu istoriju i imamo na sta da budemo ponosni.

  • Шћепан

    15. april 2018 | 15:25

    То је зато што су Срби најстарији народ и што имамо срца и м.да за све а не само за НБА лигу.и 1999-е смо били велики иако сте ви мислили да смо мали...ваш невидљиви авион је цео свет видео баш на земљи Србије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA