≫ 

Od 5 srpskih košarakaša koji su osvajali titule šampiona Evrolige, a samo jedan nikada nije izgubio meč! (VIDEO)

Od 2000. godine od kada se igra ovaj format privatne Evrolige, srpski košarkaši su imali zapažene uloge u osvajanju trofeja

  • 2

Od petka do nedelje Beograd je domaćin Fajnal fora Evrolige. Četiri najbolja tima CSKA, Fenerbahče, Real Madrid i Želgiris boriće se za titulu šampiona, a sve ekipe su do sada osvajala ovu titulu. Jedino što je to Žalgiris uradio u vremenu dok je FIBA vodila Evroligu 1999. godine.

>>> Fajnal for Evrolige u Beogradu - vodič za početnike! (VIDEO)

Međutim, vreme je da se podsetimo koji srpski košarkaši su od 2000. do danas najviše puta igrali na fajnal forovima. Računamo samo one sa dva i više fajnal fora i to oni koji su uzimali trofej.

1. Miloš Teodosić

Srpski plejmejker ima ubedljivo najviše učešća čak 8 sa Olimpijakosom i CSKA,  a samo jednu titulu na 11 mečeva ostvario je 4 pobede i 7 poraza.

2. Bogdan Bogdanović

Mlada NBA zvezda u usponu igrao je na tri turnira Evrolige, sve sa Fenerbahčeom a osvojio je jednu titulu u toj trećoj sezono 2016/17. Igrao je pet utakmica i ima 3 pobede i dva poraza ( ne računaju se mečevi za treće mesto)

3. Dejan Bodiroga

Igrao je na tri turnira 2000. 2002. sa Panatinaikosom, te 2003. sa Barselonom i osvojio sve tri titule, naravno bez izgubljenog meča 6-0

4. Nikola Kalinić

Odigrao dva fajnal fora, ima jednu titulu sa Fenerom prošle godine i ima tri pobede i jedan poraz.

5. Miloš Vujanić

Učestvovao na dva turnira sa Fortitudom (Tim sistemom) i Panatinaikosom i ima jednu titul uz skor dve pobede dva poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA