≫ 

Jasikevičijus je doprineo da i ja budem bolji trener, ponovo ćemo izaći negde: Obradović uživa u ulozi "domaćina"! (VIDEO)

Trofejni stručnjak svojim kolegama i prijateljima pokazao čari Beograda pred fajnal-for

  • 2

Trener Fenerbahčea Željko Obradović, se u Beogradu na fajnal-foru Evrolige bori za svoj deseti trofej prvaka Evrope, a prva prepreka na tom putu biće mu litvanski Žalgiris.

>>>Ja sam Zvezdaš, volim Beograd, podržite me na fajnal foru: Luka Dončić poslao poruku Delijama! (VIDEO)

Pred meč sa ekipom koju sa klupe predvodi njegov nekadašnji igrač Šarunas Jasikivičijus, popularni Žoc za Telegraf.rs sumira utiske ove Evroligaške sezone.

- Put do fajnal-fora je bio takav da smo letos ostali bez tri bitna igrača. Bogdan Bogdanović je rešio da ide u NBA, Ekpe Judo takođe i Pero Antić je došao u Crvenu zvezdu. To su tri igrača koja su sigurno bila veoma bitni za našu igru i za sve ono što je Fenerbahče bio prošle godine.

- Tokom leta, doveli smo neke igrače za koje smo smatrali da imaju kvalitet i da mogu da nas ponovo dovedu u situaciju da budemo konkurentni, bilo koje takmičenje da igramo. Pokazalo se da su ti potezi bili pravi i eto, evo nas u Beogradu i srećni smo i zadovoljni zbog te činjenice.

Željko Obradović i Šarunas Jasikevučijus sa svojim igračima; Foto: MN Press
  • Kako ste pripremali ekipu za dolazak u Beograd i utakmice koje slede?

- Jedina razlika u odnosu na prethodne fajnal-for turnire na kojima sam učestvovao je ta da smo sada imali malo više dana za pripremu pa je to doprinelo da ekipa na treningu bude malo nervoznija. Inače se igra u ritmu od tri dana.

- Juče sam na treningu koji smo imali ovde u hali Ranko Žeravica probao da ukažem na neke bitne stvari igračima i da tu neku tenziju koja postoji smanjimo na minimum. Hoćemo li uspeti u tome, to će već biti evidentno sutra na samoj utakmici.

  • Trener Žalgirisa Jasikevučijus je istakao da jedino što ne bi želeo nikako je da odigra sa vama 1 na 1 basket. Zašto je to tako?

- Šali se. On je moj veliki prijatelj. Ja sam zaista imao tu sreću da radim sa njim kao trener. Bio je moj igrač i mnogo je doprineo tome da i ja budem bolji trener. Imamo specijalan odnos i čestitam mu na svemu što je uradio za svoj klub.

- On utiče na svoj klub i igru Žalgirisa i ono što je najbitnije, sa strane se vidi da mu igrači veruju. To je prva stvar ako trener hoće da bude uspešan, da se vidi da igrači podržavaju sve njegove ideje.

Prijateljski razgovor velikana - Željko Obradović i Duda Ivković; Foto: Telegraf.rs
  • Mnogi tvrde da dolazak Žalgirisa na fajnal-for u Beograd predstavlja iznenađenje. Koliko je ta tvrdnja po vašem mišljenju opravdana?

- Uvek se govori o iznenađenjima. Imajući u vidu da Žalgiris nije bio 19 godina na fajnal-foru, imajući u vidu "roster", sve ono što je evropska liga, imajući u vidu neke istorijske timove koji nisu uspeli čak ni u 8 da se plasiraju...Svako na svoj način to gleda. Za mene, analizirajući igru Žalgirisa tokom cele sezone, uopšte nije iznenađenje da su oni došli na fajnal-for.

  • Pored taktičke pripreme, bitan deo psihičke pripreme odvija se van terena. Pomenuli ste druženje sa trenerima ostalih ekipa, Itudisom, Jasikevičijusom, i izlaske u grad. Da li je to trik kojim opuštate druge ekipe?

- Ne, mi se družimo i ovo je prilika da budemo zajedno koliko god nam vreme dozvoljava. Naravno da malo pokušavamo i da se šalimo. Divno je kada imaš priliku da budeš u svom gradu. Mene ovde svi gledaju kao domaćina. Ja sam zadovoljan sa tom činjenicom i pokušavam da provodim vreme sa svim ljudima koji su mi dragi.

VIDEO: Željko Obradović: Najveći prtisak mi je gde da vodim Jasikevičijusa na piće

- Nastaviću to da uradim, možda i večeras, sve uz određenu meru i do određenog vremena koje iziskuje da moja koncentracija bude na najvećem mogućem nivou.

  • Kada biste iz svoje bogate karijere mogli da izaberete neke igrače koji bi vam značili u predstojećim mečevima, koji bi to igrači bili?

- Ove koje imam. Neka oni budu na parketu i rade ono što mislim da treba da rade i sve će biti u redu.

(Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Партизановац

    18. maj 2018 | 09:09

    Желим све најбоље Жељку у животу и будућем раду. И наравно да освоји и десету титулу клубског првака Европе у својој земљи.

  • брицa

    18. maj 2018 | 08:18

    Aл ће неко поново дa се бријa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA