≫ 

Umalo opšta tuča u Bostonu: Seltiksi razbili Lebrona, koji nije mogao sam da se bori! (VIDEO)

Džejson Tejtum je predvodio domaći tim do trijumfa sa 24 poena

  • 1
Džejson Tejtum pogađa pored Lebrona Džejmsa; Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Bostona poveli su sa 3:2 u finalnoj seriji istočne konferencije NBA lige i sada su na pobedu od plasmana u veliko finale! Seltiksi su na svom terenu savladali Klivlend u 5. utakmici plej-ofa sa 96:83 uz sjajnu timsku igru u kojoj su dominirali čitav meč.

Posebno se istakao kandidat za rukija godine, Džejson Tejtum, koji je ubacio 24 poena i imao 7 skokova, po 4 asistencije i ukradene lopte i dve blokade. Uz njega su se istakli i Al Horford dabl-dablom od 15 poena i 12 skokova,  dvocifreni su bili i Džejlen Braun sa 17, kao i Markus Moris i Markus Smart, koji su ubacili po 13 poena.

Na drugoj strani kod Klivlenda je jedini raspoloženi bio Lebron Džejms, koji je ubacio 26 poena i ima 10 skokova i 5 asistencija. Uz njega je dvocifren bio još samo Kevin Lav sa 14 poena i to sve govori o partiji Kavsa u Bostonu.

Nije mogao sam protiv odbrane Bostona, Lebron Džejms zaustavljen od strane igrača Seltiksa; Foto: AP/Tanjug

Boston je već u prvoj četvrtini, serijom u poslednja četiri minuta došao do prednosti od +10, koju nisu ispuštali do kraja meča. Do kraja drugog poluvremena bilo je 9 poena prednosti, da bi na kraju treće deonice razlika iznosila 16 poena.

U jednom momentu je na startu poslednje četvrtine razlika bila i +20 i već tada je bilo jasno da Klivlend nema čemu da se nada. Pokušali su jednom serijom, kada su spustili razliku na 12 poena da se vrate u igru, ali je nakon toga usledio konačni udarac Bostona, koji je sada nadomak velikog finala.

Naredna utakmica na programu je za dva dana u Klivlendu.

Markus Moris i Teri Rozije nasrću na Lerija Nensa Juniora; Foto: Guliver/Maddie Meyer/Getty Images
Umalo tuča između košarkaša dva tima; Foto: AP/Tanjug

U jednom momentu, na startu druge četvrtine došlo je do koškanja između Lerija Nensa Juniora i Markusa Morisa, posle jednog oštrijeg kontakta pod košem. Ipak, ubrzo se sve smirilo da ne izbije ozbiljnija tuča, a Nens je dobio nekoliko ćuški, jer se odmah čitav tim Bostona zaleteo na njega, kada je s leđa pokušao da udari njihovog saigrača.

I to govori o timskom duhu Seltiksa i zbog toga su trenutno bliži finalu NBA lige.

Pogledajte i najzanimljivije detalje sa utakmice:

VIDEO Harden razvaljuje:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA