Mornar ima opasnog pleja, sam je razbio Budućnost u finalu crnogorskog plej-ofa!

Amerikanac Nidam režirao "brejk" na startu finalne serije za titulu, u "Morači" pao šampion ABA

  • 4

Finalna serija plej-ofa crnogorske košarkaške lige počela je resitalom Dereka Nidama, koji je praktično sam iskreirao veliku pobedu, možda i titule vrednu, nad šampionom države, ABA lige i od naredne sezone evroligašem, Budućnošću.

Mornar je savladao ekipu Aleksandra DŽikića u "Morači" rezultatom 84:77 zahvaljujući sjajnom Amerikancu koji je izrešetao koš Podgoričana sa 31 poenom.

I ne samo to, bio je najbolji kad je bilo najvažnije: u samoj završnici vezao je pet poena i odbio poslednji nalet domaćeg tima, za "brejk" u seriji koja se igra na tri pobede.

Uz Nidama, istakao se i Strahinja Mićović sa 21 poenom, Rejli Ros je dodao 13, a Uroš Liković 10 što je ovaj put bilo dovoljno da Mornar prvi zada udarac u šampionskoj trci.

Barani su već u prvoj deonici najavili ovakav epilog, vodili su i 14 razlike, a sve što se dešavalo do kraja bila je  grčevita potera igrača Budućnosti da istope razliku.

Uspeli su, doduše, domaći da uvedu meč u egal (72:72), međutim usledila je serija gostiju 7:0 koju je pokrenuo Rajli Ros sa linije penala posle nesportske Gibsona, potom je Nidam ubacio dvojku, pa trojku i lišio meč neizvesnosti.

U redovima prvaka ABA lige bolji od ostalih bili su Gordić sa 20 i Barović sa 17 poena.

Naredni meč serije igra se u petak u Baru od 18 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA