≫ 

NBA izabrala idealnu petorku, Embid će se pojesti od muke

Centar Filadelfije ostao bez zagarantovanih 29 miliona dolara koje bi dobio da je ušao u startnih pet lige

  • 0

Američki mediji su se izjasnili: Lebron Džejms, Džejms Harden, Kevin Durent, Entoni Dejvis i Damijen Lilard, čine idelanu petorku NBA lige za sezonu 2017/2018.

Nije bilo mnogo dilema u izboru, petorica pomenutih najviše su pokazala ove sezone (neki od njih još pokazuju kroz plej-of), a najviše razloga da žali zbog ovakvog epiloga glasanja poslenika "sedme sile" u SAD ima centar Filadelfije Džoel Embid.

>>> Jokića u skorije vreme nećemo gledati u reprezentaciji: Srpski centar u Beogradu pričao o svom statusu u nacionalnom timu

Naime, zbog toga što je izaostavljen iz idealnih pet, kamerunski centar ostao je bez bonusa od 29 miliona dolara, koji bi mu sledovao da je ušao u najbolju postavu lige.

Ovakav dodatak u ugovoru nije novina u NBA, uglavnom svi vodeći igrači imaju tu vrstu bonusa upisanu kao aneks, neko manje, neko više, pa im uz priznanje sleduje i "masan" dodatak na ionako ogromnu zaradu.

Što se Embida tiče, on je u jednom trenutku sezone bio viđen u idealnih pet na centarskoj poziciji, ali se mnogo toga po tom pitanju promenilo povredom "petice" Nju Orleansa Demarkusa Kazinsa što je direktno uticalo na učinak njegovog saigrača Entonija Dejvisa.

Upravo je Dejvis iskočio u prvi plan u nastavku sezone, statistički nadmašio Embida i zauzeo mesto u prvoj postavi lige, a Kamerunac je morao da se zadovolji mestom u drugoj postavi.

Prva petorka lige: Demijan Lilard, Džejms Harden, Lebron Džejms, Kevin Durent, Entoni Dejvis.

Druga postava: Rasel Vestbruk, Janis Adetokumbo, Demar Derouzen, Lamarkus Oldridž, Džoel Embid.

Treća postava: Stefon Kari, Viktor Oladipo, Pol Džordž, Džimi Batler, Karl-Entoni Tauns.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA