≫ 

Srbin sa 16 godina debitovao za Real, dao je i prve poene, svi ga vide kao naslednika Luke Dončića!

Mario Nakić zaigrao prvi put za seniore šampiona Evrope u meču protiv Gran Kanarije

  • 21

Košarkaški klub Real Madrid je u centru pažnje poslednjih dana. Ekipa Pabla Lasa popela se na krove Evrope, Luka Dončić je mesecima glavna zvezda evropske košarke, a pojavio se i momak koji bi, možda, jednog dana mogao da bude dostojna zamena Slovenca u Realu - on je Srbin!

U pitanju je Mario Nakić (16, 199 cm), sin proslavljenog igrača Cibone i Partizana Ive, koji je dočekao debi u dresu Reala sa 16 godina!

Trener Madriđana Pablo Laso je posle velikog uspeha u Beogradu, odmorio glavne snage za meč na Kanarskim ostrvima protiv Gran Kanarije u poslednjem kolu ACB lige, pa se otvorio prostor za Nakića juniora, inače rođenog Beograđanina, koji je pionirski i kadetski staž proveo u Zemunu i Partizanu.

Nakić je igao šest minuta protiv Gran Kanarije i za to vreme uspeo da upiše prve poene (dva ukupno), sem toga sa nekoliko poteza pokazao je da u njemu čuči veliki potencijal koji treba brusiti.

Španski mediji su sa pažnjom ispartili debi još jednog igrača sa ovih prostora u dresu Reala (Dončić, Radončić, Kuzmić).

- Mario Nakić je debitovao za Real sa 16 godina, koliko je imao i Dončić kad je odigrao prvi meč za Real. Sin bivšeg igrača Cibone i Partizana, je veliki talenat, pokazao je to u nekoliko navrata potezima na utakmici sa Gran Kanarijom - komentar je igre Nakića u madridskom Asu.

Real je inače poražen 88:78, u meču koji nije imao rezultatski značaj za njih pošto je prvo mesto odavno obezbeđeno pred početak plej-ofa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pp

    25. maj 2018 | 00:25

    On je Srbin koliko i Doncic, Dragic, Mirotic...

  • Lazar

    25. maj 2018 | 00:17

    Koliko znam Nakic nastupa za nasu mladu reprezentaciju, a da li zna neko da li je doslo do promene, posto negde sam cuo da igra za reprezentaciju Spanije??

  • Lazarinho

    25. maj 2018 | 02:14

    Otac hrvat ivo nakic kako je on srbin nije mi jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA