≫ 

Sad je uzeo sve! Dončić ispisao istoriju i u španskom prvenstvu (VIDEO)

Slovenac je ove sezone pokupio sva moguća priznanja, poslednje koej mu se našlo u rukama - MVP španske lige

  • 0
Luka Dončić, Saša Dončić

Foto: MN Press

Košarkaš Real Madrid Luka Dončić, nakon što je izabran za najboljeg igrača regularnog dela i Fajnal-fora Evrolige u Beogradu, dobio je MVP nagradu i u španskom prvenstvu.

Mladi Slovenac postao je najmlađi MVP u istoriji ACB lige, isto kao što je to uradio u Evroligi sa 19 godina i tri meseca starosti.

>>> Srbin sa 16 godina debitovao za Real, dao je i prve poene, svi ga vide kao naslednika Luke Dončića!

Dončić je u španskom šampionatu prosečno beležio 12,8 poena, 5,7 asistencija i pet skokova po meču - za indeks korisnosti 19,3.

Ove sezone dobio je i Evroliginu nagradu "Zvezda u usponu" za najboljeg mladog košarkaša u tom takmičenju i praktično pokupio sva individualna priznanja.

Već za tri sezone u seniorskoj konkurenciji ima titule prvaka Evrope sa Realom i reprezentacijom Slovenije, uz dve u Španiji, i na najbolji način odlazi u NBA ligu predstojećeg leta.

Pogledajte neke od najatraktivnijih poteza mlađanog Slovenca sa mečeva španske lige.

Inače, drugi po broju glasova za MVP riznanje bio je Tornike Šengleija iz Baskonije (pet glasova manje od Dončića), treći je završio saigrač Milka Bjelice i Dilana Enisa iz Saragose, Geri Nil.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA