Čanak najavio Partizanov juriš na titulu: Izabrali smo teži put, ali...

Crno-beli napadaju novi pehar posle Kupa

  • 0

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak izjavio je da u utakmici polufinalne serije protiv Crvene zvezde nema favorita, ali da su ambicije crno-belih najviše, bez obzira na to što su porazom od FMP-a sebi otežali put do trofeja. 

- Zvezda ima odličnu sezonu u Evroligi, i prvo mesto u ligaškom delu ABA lige. Ambiciozni su i mislim da nema favorita, jer obe ekipe sa pravom gaje nadu za finale. Ovo je teži put do trofeja, ali cilj ostaje isto bez obzira na to da li ćemo sa Zvezdom igrati u polufinalu ili finalu - rekao je Čanak.

Trener crno-belih je rekao da neće sigurno moći da računa na Bandžu Sija i da ne ne može jednostrano da se tumači da li su žestok ritam ili duga pauza prednost ili nedostatak. 

- Mi gledamo kao hendikep što smo bili vam utakmica a oni suprotno, misle da su umorni zbog velikog broja utakmica ove sezone. Slično je i sa brojem pobeda u seriji, lakše je dobiti dve, ali i izgubiti dve, ali prva utakmica je najvažnija - rekao je Čanak. 

Kako navodi, izostanak Sija ne sme da poremeti ekipu i posluži kao izgovor za stvaranje alibija. 

- Izostanak Sija ne menja našu želju, koji bismo lakše ostvarili sa njim, ali nema alibija. Protiv Mege smo pokazali da možemo bez svakoga da igramo - rekao je Čanak.

Veličković će jurišati na pehar Foto: A. Nalbantjan



Kako je naveo, svega tri derbija ove sezone može da da draž predstojećoj polufinalnoj seriji u kojoj navodi da prednost domaćeg terena ne igra bitnu ulogu. 

- Manjak derbija daje veću draž polufinalnoj seriji. Motiv će biti na visokom nivou i jednih i drugih. Prednost domaće publike ume da bude kontrateg. Nije to odlučujući faktor - rekao je Čanak. 

On je dodao da će osvajanje Kupa Radivoja Koraća ostati u najlepšem sećanju, ali da ne vidi prednost da li se igra na jednu utakmicu kao tada ili u seriji kao što će biti sada slučaj. 

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić izjavio je da očekuje od sebe i saigrača da budu još bolji nego što su bili protiv Mega Bemaksa u četvrtfinalu. 

- Očekuje nas derbi u polufinalnoj seriji u koji ulazimo sa dobrim uvidom, a potrudićemo se da budemo još bolji nego do sada. Oni su najbolji moguće protivnik, igrali su dobro u Evroligi, a mi ćemo dati sve od sebe i da uz još boju igru uđemo u finale - rekao je Andrić. 

Prva utakmica polufinalne serije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić", a u finale će se plasirati ekipa koja prva dođe do dve pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA