≫ 

10 kandidata za MVP-i nagradu plej-ofa NBA lige: Da li je vreme za Stefa Karija? (FOTO)

Top 10 najboljih igrača NBA plej-ofa su pre vama

  • 9

Pred nama je još jedna repriza prošlogodišnjeg NBA finala, za četvrtu sezonu dva ista kluba, Golden Stejt i Klivlend, ponovo će se sresti oči u oči u velikom finalu. Put do finala ove sezone bio je dosta drugačiji od prethodnih, zbog velikih pretnji  za šampione konferencija da se domognu ponovnog finala.

ESPN je napravio treću rundu za MVP-ija plej-ofa, a ovo su igrači koji su najviše doprineli svom timu da napreduju tokom celog prvenstva.

1.Lebron Džejms (Klivlend Kavalirs)

Čovek koji menja istoriju NBA lige: Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP

Lebron je prosto  "KRALJ". Odigrao je legendarni plej-of, dostigavši tako za ceo tim još jedno finale. Zabeležio je odlične partije  i odneo je Klivlend u još jedno finale.

>>>Umoran sam od ovog Klivlenda: Gazda NBA šampiona iskreno o predstojećem finalu! (FOTO) (VIDEO)

2. Džejms Harden (Hjuston Rokets)

Popularni brada bi mogao da bude MVP zbog odličnih partija: Džejms Harden Foto: AP/Tanjug

Harden pretenduje da bude MVP ovogodišnje  regularne sezone, zbog brilijantno odigranih utakmica. Ovo umeće nije toliko pokazao u plej-ofu, jer su Rakete izgubile borbu za finale protiv Golden Stejta.

Ipak očigledno je da je bio "motor" Roketsa sa  velikim brojkama, i tako pokazao da je bolji od  kolege Krisa Pola. Hjuston Roket je napredovao sa Hardenom i Krisom Polom, mada najveće opterećenje poneo je Harden.

3. Janis Adetokounmpo (Milvoki Baksi)

Baksi su ispali već u prvoj rundi, ali Antetokounmpo je odigrao odličnu seriju. U senci Lebrona pretio je da nadmaši i njegove brojke protiv Seltiksa u plej -ofu.

Sa svojim učinkom i sposobnostima da maksimizira uticaj kao centralni igrač, Antetokounmpo je dokazao u ovom plej-ofu da bi mogao da bude " sledeća velika oluja koja će preuzeti NBA"

4. Entoni Dejvis ( Nju Orleans Pelikans)

Teško da će do nagrade, ali ubuduće može da bude ozbiljan kandidat ako promeni klub: Entoni Dejvis Foto: AP/Tanjug

Dejvis je napravio sjajne brojke, dok je pomagao Pelikanima protiv Treil Blejzera. Ostao je snažan čak i u drugoj rundi gubitkom protiv Golden Stejta.

Njegove timske kolege Holidej, Rondo i Mirotić takođe su dobro igrali u postsezoni. Holidej se posebno istakao kao zvezda, ali Dejvis je ipak postao " čovek"  Pelikansa nakon što je De Markus Derozan "pao dole".Njegove odlične partije u postsezoni naglašavaju potencijal za MVP naredne sezone.

5. Drejmond Grin ( Golden Stejt Vorijors)

Vreba iz senke da osvoji nagradu Drejmodn Grin Foto: AP/Tanjug

Iako prva četiri imena na ovoj listi mogu dobiti ozbiljno razmatranje za MVP, Grin bi mogao da bude najkorisniji igrač najboljeg tima. Dok Voriorsi imaju tri igrača koji postižu po 20 pena po utakimici, vrednost Grina daleko je porasla u proseku od 11 poena, 8 asistencija, jednu ipo blokadu, jednu ukradenu loptu po utakmici, dok je vodio tim u celoj postsezoni.

Dok je Kari bio odsutan zbog povrede a Iguadala sedeo na klupi, Grin se pokazao u odbrani i njegova svestranost pomogla je Voriorsima da opstanu u igri sa Roketsima.

Grin kao odbrambeni igrač, lider i generator energije postao je četvorostruki šampoin Zapadne konferencije.

6.Stef Kari (Golden Stejt Voriors)

Osvojio je dve titule šampiona NBA igra svoje četvrto finale, ali nikad nije bio MVP plej -ofa: Stef Kari Foto: Tanjug/Ap

Kari definitivno debituje na ovoj listi, nakon što je propustio prvih 6 utakmica u plej-ofu, zbog povrede kolena. Grin predstavlja lidera "ratnika" a Kari je "eksplozivni" instikt tima.

Izložen je javnim pitanjima zbog njegovog ne tako hladnog reagovanja u ovom finalu konferencija, jer to nije njegov stil igre, a drugi su doveli u pitanje njegovu sposobnost u igri protiv Roketsa. Njegove eksplozije u trećoj četvrtini pokazale su velike pretnje suprotnom timu.

7. Kris Pol (Hjuston Rokets)

Mogao bi do nagrade da je ušao u finale plej - ofa: Kris Pol Foto: Tanjug/AP

Pol se pridružio Roketsima u plej-ofu sa ciljem da vodi tim protiv "ratnika" i približio se tom ostvarenju. Međutim kada je Pol povredio zadnju ložu u petoj utakmici protiv Golden Stejta, on je tako zapečatio sudbinu svog tima.

Harden je MVP Roketa ali on to čini primerom sistema igre Deril Mori/Majk Di Entoni sistemu. Paul je sa druge strane bio sigurnost  za opstanak takvog sistema.

Polova sposobnost da izvrši napad, u haosu, i zada udarce sa sredine, pokazao je jedinstvenost u timu, ali njegovo odlično  rukovodstvo timom nije moglo da izdrži napade Golden Stejta.

8. Kevin Durent ( Golden Stejt Voriors)

Prošle godine bio MVP finala plej- ofa: Kevin Durent Foto: AP/Tanjug

Kevin Durent je u pravom smislu "ratnik" tima. On je vodeći strelac tima, i daje im oružje kada ostatak tima greši. isto kao i Lebron kada ceo tim nosi na leđima.

9. Al Horford (Boston Seltiks)

Boston nije mogao do finala, ali je Al Horford odigrao odlično Foto: AP/Tanjug

Horford je veteran u liderstvu i visoki preformans u postsezoni Seltiksa. On ih je vodio u broju poena i u velikom uticaju na tim.

Horfordova svestranost i sposobnost igranja iznutra spolja, i odbrambeno i mirno rukovođenje, bili su glavna obeležja tima protiv Roketsa, uprkos gubitku najvažnijih igrača Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda pre početka sezone.

10. Džejson Tejtum (Boston Seltiks)

Ako dobije titulu za najboljeg rukija teško će do MVP-ija plej ofa Foto: AP/Tanjug

Tejtum takođe debituje na ovoj listi. On je velika konkurencija Rozijeu da bude drugi ključni igrač Seltiksa.Tejtum je predvodio Seltikse u postsezoni, postizao je poene iznova i iznova i tako postao kamen temeljac "franšize" u bliskoj budućnosti.Kao što je Lebron rekao nakon utakmice sa Seltiksima, osvrnuvši se na Tejtumovu postsezonu, jasno je da njegova slava tek počinje.

(J.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam ime

    1. jun 2018 | 11:14

    Lebron je za sve TATA!!!

  • Filippo

    1. jun 2018 | 12:20

    I da Kavsi izgube Lebron je definitvno MVP play off a .

  • Marko

    1. jun 2018 | 11:22

    Kontam ako pobedi Golden mozda to bude Stef... Ali ako pobedi Klivend ne treba i razmuslajti ko ce. Mada je bezobzira na sve Lebron to zasluzio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA