≫ 

Nisu valjali Zvezdi, sad su evroligaši: CSKA najviše žali zbog njihovog ulaska u elitu

Nikola Radičević i Gal Mekel ostvarili istorijski uspeh sa Gran Kanarijom, klub iz Las Palmasa udaljen je od Moskve 5.000 kilometara

  • 7
KK Crvena zvezda - KK Baskonija Foto: ATA Images

Košarkaši španske Gran Kanarije od naredne sezone igraće u Evroligi - prvi put u istoriji kluba.

To pravo, ekipa za koju igraju bivši plejmejkeri Zvezde Gal Mekel i Nikola Radičević, stekla je pobedom od 2:1 u četvrtfinalnoj seriji ACB lige sa aktuelnim prvakom Valensijom.

Tako je tim iz Las Palmasa sebi obezbedio nastavak borbe za titulu u Španiji, ali i ono najvažnije, proboj među najbolje evropske klubove za narednu sezonu u kojoj rivale ostvrljana očekuje, pre svega, prelet sa evropskog kontinenta do Kanara bližih Africi nego Starom kontinentu, što će za pojedine klubove biti prava avantura, kao na primer za moćni CSKA.

Naime, Moskva je od mesta gde će se od naredne sezone prvi put igrati evroligaška košarka, udaljena čak 5.000 kilometara, pa sada samo zamislite putešestvije koje čeka "armejce" pre nego što slete u Las Palmas.

Vremenski, let do ostrva iz ruske prestonice traje skoro 10 sati (9 i 40 minuta)!

Naravno, biće interesantno videti i kako će se ekipa Gran Kanarije prilagoditi na nimalo prijatan evroligaški ritam putovanja od naredne sezone, iako je nešto slično iskusila doletima do Rusije gde je igrala sa Lokomotivom Kubanj prethodne sezone.

Evrokup je poslednjih godina bio "njihovo" takmičenje, doduše nisu ga osvajali, ali su uvek dolazili do završnice takmičenja: od 2014. godine Gran Kanarija je igrala dva četvrtfinala, jedno polufinale, a jednom je bila viceprvak (2015).

VIDEO: Janković posle derbija i plasmana u finale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    3. jun 2018 | 09:10

    Kako da ne oni su baš doprineli. Pa oni su i u Zvezdi formalno bili EL igrači, ali nisu imali pojma, kao što nemaju pojma i u španskom klubu. Uloga im je leva i doprinos rezultatima malo veći nego moj. U Zvezdi su bili predviđeni za ozbiljne nosioce igre, imali su šansu, ali džabe.

  • ⭐⭐⭐

    3. jun 2018 | 12:15

    A da nisu možda oni zaslužni? I Zvezda je tad kad ih je šutnula bila Evroligaš..I sad da nas neko pita nisu za Zvezdu

  • Ugy95

    3. jun 2018 | 12:06

    Realno je da ce Gran Canaria biti vreca za punjenje naredne sezone u Evroligi posto nisu na nivou ostalih timova.Buducnost ce im biti konkurencija za zadnje mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA