≫ 

NEVEROVATNO! Istorija se ponovila, Durent reprizirao "klač" trojku od pre godinu dana - Voriorsi na pobedu od titule! (VIDEO)

Durent ubacio Klivlendu 43 poena, dalekometni hitac stigao 50 sekundi pre kraja za 106:100, bio je gotovo preslikan onom od pre godinu dana, takođe u trećoj utakmici finala, u gotovo istom periodu utakmice

  • 1

Nazire se rasplet u NBA šampionskoj trci, Voriorsi su, posle dva trijumfa kod kuće, pobedili Klivlend i na strani u prvoj utakmici u Ohaju - 110:102, pa će za dva dana imati prvu od četiri "meč lopte" za titulu koju brane.

Ne pamti se kad je Golden Stejt pobedio bilo koga sa tako lošim učinkom "spleš braće" Karija i Tompsona, zbirno su njih dvojica ubacila 21 poen (prvi 11, drugi 10) - Kari je, na primer, šutirao 1/10 za tri poena, bio je očajan?!

No, Golden Stejt je u noći između srede i četvrtka imao istinskog vođu i "zver" u liku Kevina Durenta koji je pogađao i pogađao onda kada su svi ostali zakazali: utakmicu je završio sa 43 poena (15/23 iz igre, 13 skokova, 7 asistencija), uz šest ubačenih trojki iz devet šuteva - poslednja mu je bila verovatno i najvažnija ove sezone i jedna od najvažnijih u karijeri: sa više od devet metara, preko ruke Džej Ar Smita 50 sekundi pre kraja za, ispostaviće se nedostižnih 106:100 naočigled zapanjenih navijača Klivlenda...

Pogledajte šut koji je zaledio srca većine u hali.

Nikad u istoriji nijedna ekipa nije preokrenula finalnu seriju posle 0:3...

- Samo sam se trudio da ostanem "u zoni" - ovako je Durent opisao svoje šutersko "ludilo" u "Kviken Loans Areni".

Istorija kao da se ponovila, Durent je na vrlo sličan način pre godinu dana, na istom mestu pogodio gotovo preslikanu trojku četrdesetak sekundi pre kraja, tada za preokret 114:113, i praktično prelomio finalnu seriju za svoju prvu titulu u karijeri.

Nije mu se, kaže, taj momenat pojavio kao "flešbek" kada se digao da pogodi još jedanput.

- Ne, nije me to opteretilo, samo sam šutnuo - dodao je, a bio je kamenog lica posle šuta, gotovo bez emocije dok su oko njega Grin i Kari skakutali u pobedničkom zanosu.

Pogledajte trojku koju je Durent postigao pre tačno godinu dana uporedo sa ovom.

Polako, momci, nije još gotovo: Durent u zen "modu", Kari i Grin u euforiji posle trojke koja je rešila utakmicu Foto: Tanjug/Ap

Igrači Klivlenda, koji su odigrali odlično prvo, ali onda loše drugo poluvreme, bili su u neverici, trojka Durenta ih je definitivno dotukla...

- Ovo je bio "deža vi", gledati ga opet kako daje istu trojku - nije krio čuđenje Kevin Lav, koji je, uz Lebrona Džejmsa, najjače vukao Kavse, ali nije se moglo protiv ovakvog Durenta.

Lav je imao "dabl-dabl", 20 poena i 13 skokova, dok je Džejms upisao još jedan "tripl-dabl" - 33 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

- Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili. Ne možemo praviti greške u ovakvoj utakmici, oni neće sami sebe pobediti - rekao je Džejms posle meča.

Klivlend je u sličnoj poziciji bio 2016. godine, gubio je 3:1 u finalnoj seriji, ali tada na drugoj strani nije bilo Durenta, a Džejms je uz sebe imao Kajrija Irvinga, pa je stigao do preokreta koji je ušao u almanahe lige.

Sada je 3:0 i svaki drugi epilog sem titule Golden Stejta biće najveće čudo u istoriji američke profesionalne košarke.

Lav u ležećem stavu prati duel između Tristana Topmpsona i Andrea Iguadale Foto: Tanjug/Ap
Izgleda da će kralj će i ove godine ostati bez prestola: Lebron Džejms posle poraza u trećoj utakmici Foto: Tanjug/Ap

VIDEO Kevin Durant, zagrevanje pred utakmicu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA