≫ 

Obradović uzeo novi trofej, Fener je prvak Turske!

Vicešampion Evrope vezao treću uzastopnu titulu u domaćoj ligi

  • 0

Dok je Željka Obradovića na klupi Fenerbahčea, u Turskoj se zna prvak, ostali mogu da se poređaju iza kako im je volja.

Fenerbahče je još jednom ubedljivom pobedom protiv Tofaša (94:64) u petoj utakmici finalne serije stigao do trijumfa od 4:1 i nove, treće uzastopne titule šampiona Turske, četvrte u poslednjih pet sezona i devete u istoriji kluba.

Pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutka, Obradovićev tim je dominirao od starta, prvu četvrtinu dobio 25:12 i sve posle toga bila je "jednosmerna ulica", na poluvremenu je bilo 45:26...

Šampionska pesma mogla je da počne već tada.

U nastavku meča, Fener je rutinirano priveo meč kraju, Duverioglu je bio najefikasniji sa 19 poena (9 skokova), Vonamejker je dodao 11, Kostas Slukas je ubacio 8 poena.

Zanimljivo, ovo je prvi pehar za Fenerbahče ove sezone, kojim se ekipa iskupila za poraz u finalu Evrolige od Reala i eliminacije u Kupu Turske.

Vredi reći da je Žoc u prepodnevnim satima bio u Atini na sahrani dugogodišnjeg gazde panatinaikosa Pavlosa Janakopulosa, u Istanbul se vratio nedugo pre početka meča.

VIDEO:  Itudis objasnio da li Željko Obradović ima nameru da ga napije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA