≫ 

Do kraja prelaznog roka još dva ili tri pojačanja: Budućnost sklapa ozbiljan tim za Evroligu! (FOTO)

Prvi čovek Budućnosti najavio još nekolicinu igrača koja bi trebalo da stignu u Podgoricu ovog leta

  • 9

Regionalni šampion u košarci, ekipa Budućnosti, je veoma ozbiljno shvatio šansu koja im se ukazala u vezi sa učešćem u Evroligi naredne sezone.

Naime, Podgoričani su već angažovali dvojicu Amerikanaca ovog prelaznog roka, u pitanju su Koti Klark i Edvin Džekson, a kako navodi predsednik kluba, Dragan Bokan, do početka septembra Budućnost bi trebalo da bude jača za još dvojicu ili trojicu igrača.

>>>Napadač na Vasu Micića dobio 15 meseci "navijačke suspenzije"

- Sa Džeksonom i Klarkom pravimo osnovu za nastup u Evroligi. Na osnovu njih dvojice dovešćemo još dva ili tri pojačanja do kraja prelaznog roka - kazao je Bokan agenciji MINA.

Predsednik Budućnosti, Dragan Bokan, garantuje da će se Evroliga igrati u Morači Foto: MN Press

On je naglasio da još uvek ne zna da li će nova pojačanja biti domaći ili strani igrači.

- Radimo, u odnosu na ta dva igrača i postojeće u Budućnosti sklapamo ekipu. Trener Aleksandar Džikić to prati, menadžment i uprava rade jedan deo, a sportski drugi deo posla. Prati se na desetine igrača, ali angažovaćemo samo one koji treba da budu prevaga. Želimo da dovedemo konkretna pojačanja. Dakle, do početka septembra očekujem dva ili tri konkretna pojačanja - nastavio je Bokan.

Kapiten Podgoričana Sead Šehović sa peharom ABA šampiona Foto: MNPress

>>>Promašili smo pojačanja, žalimo za Evroligom: Topić otvorio dušu posle osvojene titule!

Predsednik Budućnosti je takođe naglasio da je u potpunosti zadovoljan kako teku pripreme podgoričkog kluba za Evroligu.

- Sve ide prema planu, a radovi će se za desetak dana zahuktati u Morači. Kraj rekonstrukcije očekuje se do početka septembra. U stalnom smo kontaktu sa Evroligom, sve ide kako treba. Nema nikakve dileme hoćemo li igrati Evroligu - završio je prvi čovek Budućnosti.

Da podestimo, ekipa Budućnosti je stekla pravo učešća u Evroligi naredne sezone zavhaljujući osvajanju šampionske titule ABA lige, u čijem finalju su bili bolji od ekipe Crvene zvezde ukupnim rezltatom 3:1 u seriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beogradjanin

    15. jun 2018 | 23:14

    cestitam, bravo za dzileta i ucesce u EL.

  • dvaidvasucetiri

    16. jun 2018 | 00:22

    Buducnost je dobila i dobijace 100% podrsku drzave iz legalnih i nelegalnih izvora. Oni ce napraviti tim da i sledece godine uzme ABA ligu, a rezultat ce u EL biti sporedan u prvoj godini. Njihov je cilj ispunjen - da udju u EL. Sada, uz pomenutu pomoc - a para ce kapljati nemilice, gradice tim koji ce u EL i ostati. To je bilo i u Srbiji dok je u partizan pumpano sa svih strana i dok se dug uvecavao do razmera raspadanja. Posledice toga....ne mogu sada ni FMP da pobede (ipak u Srbiji nema "Milo izvora" u toj meri voljnih da daju pare). Nasuprot tome, CZV je dobijala manje od partizana i dok se moglo tako - moglo se. Ako hoces da igras moras da ispatis BAT. Ako hoces da isplatis BAT, moras da prodas ceo tim i ne ostane para ni za postenog trenera, a gde tek za igrace. Ovo lici na kraj Srpske klupske kosarke barem u dogledno vreme!

  • Bojan

    15. jun 2018 | 22:24

    Ako ne srede halu, nece igrati evroligu. Ali imace dobru ekipu onda za evrokup...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA