≫ 

PAO šampion, Milutinov krenuo na Spanulisa, meč prekidan... (VIDEO)

Nije moglo bez varnica u novom okršaju najvećih grčkih rivala

  • 6

Panatinaikos je novi šampion Grčke, košarkaši Ćavija Paskvala pobedili su u petoj utakmici finalne serije Olimpijakos rezultatom 84:70 i tako se krunisali drugu godinu zaredom.

Kao i uvek kada gostuje tim iz Pireja, "OAKA" je bila pakleno negostuljubiva, od starta su igrači Olimpijakosa bili pod udarom navijača, tenzije kod crveno-belih ispoljile su se već na startu kada su Milutinov i Spanulis ušli u konflikt.

Srpski centar je u jednoj akciji pod košem išao na pomoć Spanulisu, Adetokumbo iskoristio momenat i asistirao Gistu, koji je prikucao, što je izbacilo iz takta lidera Olija Spanulisa.

On se obrušio na Milutinova, ovaj mu nije oćutao, čak je krenuo ka njemu, pa je Papanikolau morao da smiruje situaciju.

Utakmica je inače prekidana početkom drugog poluvremena, Olimpijakos je tada vodio 35:31, morao je da interveniše gazda "Zelenih" Dimitris Janakopulos i smiruje navijače, na kraju je uspeo u tome, pa je meč nastavljen.

U nastavku, daleko bolje su odigrali igrači domaćeg tima, Majk Džejms je poveo ekipu ka preokretu i pobedi sa 18 poena, Papas je ubacio 13, Lodžeski 12 poena...

Upravo je trojka Džejmsa u poslednjoj sekundi treće deonice za 80:70 dodatno okrunila borbeni moral gostiju, pa je PAO u poslednjoj četvrtini lako dotukao najvećeg rivala i stigao do omiljenog trofeja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA