≫ 

Navijači Zvezde gledaju u Kliperse i nadaju se Teodosiću: Evo zašto je sada realno da dođe!

Ako američki klub odluči da raskine saradnju sa srpskim plejmejkerom moraće da mu isplate 2,1 milion dolara što je dovoljno da odigra ležerno sezonu u klubu za koji navija

  • 18

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić posle samo jedne sezone najverovatnije napušta Los Anđeles Kliperse, prenosi italijanski košarkaški portal Sportando.

>>>Majk Bibi izgleda kao Terminator! Bivša zvezda Kingsa doživela neverovatnu transformaciju (FOTO)

Teodosić je u prošloj sezoni zbog povrede stopala propustio čak 37 utakmica, što je skoro pola sezone (41 utakmica u regularnom delu), a s obzirom na njegovu istrošenost tokom igranja u Evropi i ne baš dobrj fizičkoj konstituciji, Klipersi se boje da isto tako ne bude i u sledećoj, pa hoće mlađeg igrača na poziciji organizatora igre.

Kako navodi ovaj sajt Klipersi planiraju da iskoriste opciju raskida saradnje sa Teodosićem pre 15. jula i plate mu 2,1 milion dolara, što je za 4,2 miliona manje nego što mu pripada u drugoj sezoni.

Ovo je jedinstvena prilika da Teodosić zaigra naredne sezone u Zvezdi i da joj pomogne da se vrati u Evroligu. On je više puta izjavljivao da ne želi da dolazi na kraju karijere već kada je na vrhuncu, a sada ima 31 godinu. Osim toga postoji jedan bitan razlog zbog kojeg može da dođe.

Fotka iz 2007. godine kada su Teodosić, Gurović, Miličić, Aleksandrov i Mile Ilić išli na utakmicu Zvezde Foto: MN Press

Zvezda ne mora ni da ga plati. Ako Klipersi planiraju da iskoriste opciju raskida saradnje sa Teodosićem pre 15. jula moraće da mu plate 2,1 milion dolara bez obzira što neće biti u klubu niti igrati.

To praktično znači da bi, ako već toliko želi, može da dođe u Zvezdu.

- Sigurno da bih voleo, ali ne znam da li će biti izvodljivo i da li će biti mogućnosti. Ne želim da dolazim u Zvezdu kao istrošen igrač koji neće imati šta da ponudi svom timu – istakao je nedavno Miloš Teodosić.

Zvezda će sledeće sezone igrati Evrokup, što je mnogo slabije takmičenje od Evrolige, pa je pitanje da li bi to bio izazov za Teodosića. Sa druge strane može da bude i dobro, da se totlano oporavi jer je prošle sezone kuburio sa povredama, a igranje u lakšem takmičenju bi moglo da mu bude mnogo prijatnije nego da igra u klubu koji ima ambiciju da osvoji Evroligu.

Plus, ako Zvezda skocka dobar tim, zašto ne bi napala i Evrokup? Takođe, sa takvim igračem Zvezda bi bila još veći favorit za osvajanje ABA lige i povratak u Evroligu.

VIDEO Teo prvo ponizio igrača Milvokija, pa podigao Bobija sa klupe:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ernan Barkos

    20. jun 2018 | 11:06

    Covek je izjavio da bi voleo da dodje i igra za Zvezdu, a ne za FMP. Tako da od trena kada je Zvezda ugasena i Teova zelja ostala je neispunjena. Zamisli da mu u biografiji pise CSK-a, Klipersi i na kraju FMP.

  • ⭐⭐⭐

    20. jun 2018 | 11:58

    Teo nam je trebao za EL...Sad...uvek je dobrodošao ali...Rano je još za njega,ne znam čemu se mi nadamo.To svakako nije igrač za Evrokup.Teodosićev nivo je Evroliga ili NBA.

  • RR

    20. jun 2018 | 12:52

    Da smo ostali u EL pa da se nadamo necemu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA